miercuri, 18 iulie 2012

Timpul nu mai are rabdare cu noi

Eu cred ca e limpede ca nu poti sa pui avalansa de critici si amenintari,veniteparca, la foc automat, din partea UE, a presei internationale, a sefilor de stat din Europa, doar pe baza faptului ca Monica Macovei este europarlamentar si TB, un pilos care poate sa o sune pe Merkel ca are chef sa se victimizeze. Daca in urma cu doar 4-5 luni, USL spunea ca din cauza politicii internationale falimentare a lui TB, Romania este o tara izolata si nimeni nu se uita la noi, ca pentru UE nici macar nu existam, acum se pare ca lucrurile stau exact invers. TB are spioni peste tot, a cumparat, de-a valma, UE si prim ministri, a sedus-o pe Merkel si a pus-o sa inflameze opinia internationala, Der Spiegel si Faz, care nu sunt altceva decat niste gazete care mint cu nerusinare.  Deci acum dictatorul TB este sforar international, chiar daca in urma cu patru luni era un paria si un izolat. Desigur ca toti ne dam seama ca acestea sunt niste declaratii politice, care prind numai la naivi, neavand, nici primele, nici ultimele, o baza reala. Romania este o tara mica si saraca, aflata la marginea Europei, care incearca sa isi croiasca un drum european din anul 2007. In vremurile linistite, nu ni s-a acordat o prea mare importanta, pentru ca nu ne aflam printre jucatorii de prima marime. Eram vazuti ca aspiranti. Tratati, cel mult,  cu o indiferenta binevoitoare, exact pe masura importantei noastre in UE. Nu am fost niciodata izolati, dar nici nu am fost in prima linie. Ceva eminamente grav trebuie sa se fi intamplat in ultimele saptamani pentru ca Europa sa aiba o asemenea atitudine si sa transmita ingrijorari si poate chiar amenintari, pe toate caile posibile. Poate ca acum vom avea cu adevarat sansa sa aflam ce inseamna izolare. Ceva eminamente grav trebuie sa fi alarmat intr-atat incat sa devenim subiecte de prima pagina, motive de ingrijorare si trecuti, de la indiferenta binevoitoare la acel inmarmuritor "inacceptabil" pe care ni l-a transmis Merkel.
Si iata ca PSD riposteaza: face afise anti-Merkel, de parca acest lucru ar ajuta la ceva-click AICI
Mai degraba ar rezolva problema Severin, in cazul acestuia se reflecta cu adevarat stricaciunea din sanul societatii noastre politice.
Mie imi este foarte clar ca daca UE va pune in aplicare "pedepsele"pe care le vehiculeaza in ultima vreme, printre care reintroducerea vizelor pentru romani si retragerea finantarilor, marea majoritate vor da vina pe Merkel, Barroso, Rompuy&company. Care sunt, nu-i asa, mana in mana cu Basescu.
Din punctul meu de vedere, nici macar USL nu trebuie invinuit, cu tot cu liderii lor, Ponta, Antonescu si Voiculescu. De vina suntem noi, prin faptul ca acceptam asa ceva, ca nu stim sa reactionam imediat si curajos la asemenea deviatii. Stiu, suntem un popor obosit si asteptam sa ne salveze altii.

Un comentariu:

Nico spunea...

Da, din pacate asa e.