marți, 3 iulie 2012

Capul lui Basescu vrem!

Eu cred ca Traian Basescu ar trebui sa fie suspendat cat mai repede. Odata avalansa pornita si PSD pe culmile puterii, cred ca e imperios necesar ca executia pesedintelui sa se faca de urgenta. Sa curga sange, zic. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Nu pentru ca il sustin pe Crin Antonescu sau ca sper ca PSD are cel mai cinstit guvern din istoria Romaniei. Nu pentru ca sper ca socialistii sa devina oameni de isprava peste noapte. Eu chiar am asteptari sumbre din partea lor. Din ce in ce mai sumbre, pe zi ce trece, e adevarat.
Dar odata ce va disparea sloganul "Basescu e de vina", sper ca tot mai multi oameni de bine, gen revoltatii din iarna din Piata, sa realizeze ca nu el este/era problema. Si anti-USL sa devina mult mai puternic decat a fost anti-Basescu vreodata. Cu cat mai repede, cu atat mai bine, zic!
Sper ca maine sa avem un alt presedinte. Crin Antonescu pare la o zi-doua distanta de tronul mult ravnit al Cotrocenilor. Cat despre frustratii de pe bloguri, Facebook, intelectuali mari sau mici, despre reactiile presei internationale, sper sa auzim la toamna.  Cu forta. Sau, daca acest lucru nu e posibil, peste patru ani. Sau opt. Cand iar se va vota schimbarea schimbarii. Ca sa ne intoarcem exact unde suntem acum, in acest moment. Adica la marginea Europei, mereu si mereu, sa o luam de la capat. Cu harnicia prostului, cum ar spune Andrei Plesu.

Later edit: da, da, acum as intreba-o pe doamna Alina Mungiu Pippidi ce mai face...

Niciun comentariu: