marți, 31 iulie 2012

E timpul ca Guvernul sa mai si guverneze

Eu la vot nu m-am dus, exact cum am anuntat pe blog. Nimeni nu a castigat, toti au pierdut. Timp, bani,   nervi. Cel mai mult am pierdut noi, cetatenii de rand, care ne-am mai "stricat", pe ici pe colo, cu parintii, cu verisorii, cu prietenii, cu gruparile de pe Facebook, noi, cetatenii, care vom primi nota de plata la o masa la care nu am stat: peste 22 de milioane de euro, pretul referendumului. Bani aruncati pe fereastra, pentru ca USL sa vada daca pot sa scoata la vot 80% din populatia Romaniei. Nu au putut. Nu au scos nici pentru cvorumul necesar, 50%+1.
Asadar, sa inghita broasca raioasa, sa invalideze, iar Guvernul sa isi faca treaba lui de guvern. Sa guverneze, ca de ani si ani plang si se bat cu pumnii in piept ca acesta este visul lor si rolul lor, sa scoata tara la liman.
Cand se va ocupa Guvernul de guvernare, cand?



6 comentarii:

Nico spunea...

Adela stim amandoua ca din pacate nu o sa se intample asta.
Nu vezi ca se invoca acum un recensamant care a fost boicotat chiar de ei anul trecut, inclusiv in justitie...Mi-e o sila de nu pot sa iti povestesc de tot ce se intampla si am impresia ca suntem la nebuni...
o seara buna

adela sirghie spunea...

Nico, urmaresc si eu, ca si tine, cu mare interes, sirul evenimentelor. Parerea mea este ca acestea sunt fumigene si intoxicari. Acopera negocierile dure dintre Basescu&Guvern. Cu alte cuvinte, este o lupta a "serviciilor". Dar lipsa de cvorum acopera totul. Basescu se va intoarce. Mai exista o raza de speranta.

Nico spunea...

Adela, ultima "epistola" trimisa de catre Ponta domnului Barroso, m-a facut prima data sa imi pun semne de intrebare, asupra Iq-ului domnului Ponta. Totusi cred ca este o provocare ordinara pentru a avea o reactie si pentru a alimenta discursurile anti-europene pentru prostime. Apropos de ce spuneai, legat de fracturarea societatii, ghici cine ne suna la ora 10 AM sa ne indemne sa mergem la referendum sa-l dam jos pe dictator - socrii, care la situatia materiala pe care o au, chiar proaspat pensionari, nu ar trebui sa gandeasca asa. Dar daca tu ai vazut Piata Universitatii ca o ceata de golani cum au vazut-o ei, pe aceeasi logica si Basescu e dictator....asta e...asta e tara..Nu Basescu e persoana de aparat, ci respectarea regulilor jocului..asta nu inteleg unii... Ti-am mai spus, uite asa ajung eu basista, dupa ce l-am votat tot timpul pe Basescu cu vot contra si nu pentru...

Nico spunea...

Oricum sunt foarte curioasa cu privire la decizia CCR... si oricum sper sa se termine mai repede cu tot circul asta...

adela sirghie spunea...

Da, si eu speram sa nu mai trebuiasca sa fiu de partea lui Basescu...dar nu am avut alta optiune cat de cat decenta din punctul meu de vedere.
Sper ca presiunea CE sa fie enorma si extrem de intimidanta. De fapt e singura speranta.

Nico spunea...

Da, e o optiune fara echivoc mai buna decat tot ce ni s-a prezentat pana acum. O zi excelenta Adela si sper sa avem vesti bune.

din hotnews ..hmm...
"Ambasada SUA: Curtea Constitutionala trebuie lasata sa ia o decizie bazata pe principii, in mod independent, fara niciun amestec din afara"