joi, 30 decembrie 2010

Religia va aduce moartea si sfarsitul rasei umane

Mai e cineva de aceeasi parere?
Autorul articolului explica de ce, cum s-a ajuns aici si ce ne asteapta. Preluat de AICI

3 comentarii:

Annamaria spunea...

Din punctul meu de vedere, religia si politica au fost create si canalizate spre a manipula masele.
Ma gandesc cu stupoare la romani, care platesc taxa anuala la biserica, la satele cu case saracacioase, dar care au doua sau trei biserici mari si opulente. Asta inseamna ca oamenii sunt convinsi ca este bine sa cotizezi la biserica (pentru salariile preotilor, case parohiale, eventual un jeep la poarta) pentru izbavirea sufletului lor. Gresit, cred eu. Religia, dogmele, nu au absolut nicio legatura cu credinta. Una este sa crezi ca exista Dumnezeu, si alta este sa divizezi lumea in cateva religii mari, crestinism, islamism, iudaism etc. si sa ii pui sa se bata cap in cap.
Cred in Dumnezeu, insa nu sunt de acord sub nicio forma cu preotii, rabinii etc.
Nu vreau sa cred ca religia va aduce sfarsitul rasei umane, insa asa cum decurg lucrurile acum, religia merge mana in mana cu politica. Iar asta nu va aduce nimic bun.
Adela, care este parerea ta? Sunt foarte curioasa! :)

adela sirghie spunea...

Salariile preotilor sunt platite de la bugetul de stat, nu din cotizatiile enoriasilor. Cutia milei, donatiile, acatistele, nuntile, botezurile si inmormantarile
Sunt sisteme- acestia sunt bani "la negru", neimpozabili.
Mie biserica mi se pare o minciuna oribila. La fel si politica.

Annamaria spunea...

Da, stiu ca preotii primesc salariul din bugetul statului, si implicit, din taxele si impozitele pe care tot noi le platim. Personal, nu sunt de acord ca din banii mei sa platesc si pentru preoti si pentru ajutor de somaj etc. Nu am vrut sa scriu despre botez, inmormantare, acatiste, sfintirea masinii, faptul ca la slujba cineva care lucreaza la biserica se plimba cu o tava in care sa pui o donatie etc., pentru ca imi lasa un gust amar.

In sfarsit...asta este sistemul, dar e unul urat.

In speranta ca nu te-am suparat foarte tare, iti urez sa ai un an minunat, cu multe realizari, fericire, si sanatate! La multi ani Adela!