marți, 2 februarie 2010

greva functionarilor de doi lei

Doamna de la Investitii din Primaria Capitalei apare la tv si spune ca are doar 1000 ron salariu, ca trebuie sa intretina toata familia din ei. Mie imi vine sa rad. Ras nervos, desigur. Ea nu minte, dar omite, spune doar 10%din adevar. Am avut diverse drumuri pe la primarii, directii de monumente, am avut nevoie de sute de stampile si de acte doveditoare. Pana nu am dat plicul nu am facut NIMIC. Zece oameni pe zi sa fie ca mine si functionarul care primea si spaga mea avea 10 milioane cel putin la finalul zilei. Nu vorbesc aici de spagile mari, pe care le iau sefii pentru a legaliza diverse chestii ilegale. Vorbesc de functionarii marunti. Doamna de la investitii e de presupus ca nu face si nu da ok pe nicio "investitie" daca nu ii dai "dreptul". Ea face greva? Pai ii spun in fata ca este o mincinoasa si o obraznicatura. Cand intri in primarie, vezi toate cucoanele la tigari, la cafele, cu urechea lipita de receptorul telefonului sau in barfe inutile cu vreo colega. Ii dai plicul, e atenta la ce ii spui si iti spune sa vii maine. In cel mai bun caz. Pai una ca asta vrea sa ma convinga pe mine ca trebuie sa dau mai multe taxe statului sa ii platesc ei un salariu mai mare? Ca sa isi umfle ea fundul la caloriferul din primarie? Nu imi dau seama de ce nimeni nu spune aceste adevaruri, de ce se trec cu vederea spagile imense pe care le primesc saracii astia cu 1000 ron pe luna de la stat.
Pe de alta parte, sunt sigura ca daca astazi ar fi fost ger, un -20 de grade, greva aceasta ar fi fost amanata.
Eu nu ii cred pe liderii de sindicate, nici pe functionari. As vrea sa le scada salariile sau sa nu le dea deloc. In asa fel incat sa fie dependenti de spaga mea, de spaga ta si sa sa uite la noi cu respect cand le cerem o hartie, o stampila, o semnatura, mama lor de mincinosi ordinari.
Sa fie declarata greva ilegala, sa le taie ziua de munca si sa ii dea afara daca repeta protestele. Sa investe si ei lectia umilintei, cum am invatat-o noi astia, amarastenii care stau rugatori la usile lor.

4 comentarii:

Camelcutza spunea...

Cand vorbesti asa, te referi strict la functionarul cu care ai de-a face la ghiseu. Insa cei de care vorbesti tu sunt 1% din totalul bugetarilor, iar restul nu au venituri suplimentare, din spagi sau orice altceva. Sunt si ei niste oameni care merita niste salarii din care sa poata trai. Crezi ca poate cineva trai decent din 1000 de ron?Dar din 750 de ron, cat iau cu concediul fara plata?

adela sirghie spunea...

te inseli.
banii se impart, mai ales in cazul spagilor mari. Ca la restaurant: o parte ia seful, o parte barmanul, o parte bucatarul si o parte femeia de serviciu. Cu totii au partea lor.
secretarele, evaluatorii, constatatorii, micii dar marii oameni de teren -sunt si ei fiinte, ai dreptate, chiar nu am spus ca ar fi altceva(!)
dar eu nu vreau sa muncesc si mai mult pt a le da lor salarii si avantaje de la stat, dupa care sa intru in birouri-nu la ghisee(!)si sa nu primesc stampila pana nu le dau dreptul.
eu vorbesc din experienta recenta, cea din ultimele luni.
si sincer, nu vreau sa platesc taxe si mai mari ca sa le creasca lor salariul lunar.
eu ma refer strict la mine cand vorbesc asa. cine vrea sa plateasca taxe mai mari, e liber sa le plateasca:)
we are a free country!

Camelcutza spunea...

Tocmai ca nu ma insel, pentru ca stiu lume care lucreaza la buget. Si nu are absolut niciun contact cu publicul, si are 1000 ron salariul, bani din care isi plateste singura deplasarile de serviciu. Nu primeste nicio spaga pentru ca nu are cum. Daca tu crezi ca doar cei de la finante si cadastru reprezinta bugetarii...

adela sirghie spunea...

Finante? Cadastru? Nici macar nu am pomenit de asa ceva in textul meu...
Vezi lucrurile prea patimas, stii " lume", bravo tie, insa situatia este alta. Eu nu "cunosc" lume, nu sunt implicata emotional, cand am treaba cu functionarii nu se misca nimic pana nu dau plicul cu bani. Dau bani, se rezolva, nu dau bani, nu se uita la mine. Aceasta este realitatea. De ce sa fiu de acord sa platesc mai multe taxe sa le mareasca lor salariile?