duminică, 21 februarie 2010

Victor Ponta presedintele PSD

Nu am nicio simpatie pentru babyface Ponta, micul Titulescu; are aerul unui ingamfat, o imagine care nu reprezinta deloc un partid social, care trebuie sa fie implicat in viata celor saraci, care trebuie sa cunoasca si sa dialogheze cu paturile sociale defavorizate. Ce dialog poate sa aiba cineva ca Ponta cu oamenii din satele arse de saracie din Moldova sau Oltenia, votantii dintotdeauna ai PSD? Dar poate ca va invata sa isi tempereze aerul de auto-suficienta si aroganta, pentru ca e tanar, iar excesele-inca scuzabile.
Pe de alta parte, judecand la rece, multa lume va crede ca Ponta este o schimbare in PSD(sigur multi vor spune ca in spatele lui nu se afla nici Iliescu, nici Adrian Nastase), deci partea de marketing este asigurata cu suces. Poate isi vor reveni si cei din PDL si isi vor da seama ca trebuie sa ofere si ei o imagine mai buna decat cei trei frati patati: Videanu, Berceanu si Udrea. Spre deosebire de acestia, si Ion Iliescu si Adrian Nastase au inteles ca trebuie sa se retraga din marile functii, pentru ca PSD sa redevina un partid credibil pentru alegatorii de stanga.
PSD s-ar fi scindat oricum, nemultumirile majore ar fi putut fi astompate doar daca Geoana ar fi castigat prezidentialele. Sigur, daca Geoana ar fi reusit sa ramana la carma Psd, ar fi plecat alti oameni din partid, decat cei care pleaca acum, ca a castigat Ponta.

Niciun comentariu: