sâmbătă, 20 februarie 2010

codul deontologic al bloggerilor: RUSINICAAAAAAA

Exista asa ceva?
Atunci as propune un amendament.
De multe ori mi s-a intamplat sa fac schimb de link cu cineva si sa fiu dezamagita, chiar daca blogul respectiv era unul "serios". Tu ma treci pe prima pagina, eu te trec pe prima pagina. In prima faza, e simplu si frumos. Apoi tu devii jmecher, ma treci pe o pagina secundara, care nu are trafic si nici nu conteaza in Zelist, fara sa ma anunti, desigur, pentru ca ti se pare obositor. Te bazezi pe faptul ca pana ma prind eu, trece timpul, apoi cand vad poate sunt fraier(a) si nu ripostez si lucrurile raman asa. Adica tu sa staimai departe, comfortabil, la mine pe prima pagina, cum am stabilit de la inceput. Mai sunt si cei care ajung undeva sus in Zelist si uita ca si pe pozitia ta s-au bazat cand au urcat, si te sterg pe motiv ca e Craciun, Paste sau schimba nu stiu ce la blog. fara sa te anunte, evident. La fel, pana te prinzi trece ceva timp, ca doar nu stai sa vefifici saptamanal toate coloanele.
Si uite asa te scarbesti si uneori ajungi si tu la fel de nesimtit ca ei.
Pentru toti blogerii si toate blogaaritele de genul acesta, propun AMENDA+BATAIE!
Ma intreb daca sunt singura revoltata, sau iar cer prea mult de la oamenii care sunt si bloggeri sau de la bloggerii care sunt si oameni. Ma rog, ati inteles voi ideea.

7 comentarii:

carnetul de retete spunea...

Sant de acord cu tine. Cand ma gasesc intr-o lista, pun blogul imediat pe lista mea. Dar cum am un blog culinar, am facut o lista a blogurilor culinare, intotdeauna sant afisate cele 10 care au postat mai recent. Nu incerc sa dau un avantaj. Acum 2 saptamani am avut o discutie cu o blogherita, se juca de-ascunsa, cand ma punea, cand ma retragea, a facut de 2-3 ori, am facut la fel si la sfarsit cine s-a enervat - EA. Bizar, dar are impresia ca ea poate sa dea lectii celorlalti, iar la sfarsit a fost insultanta...

adela sirghie spunea...

Eu nu am bagat de seama aceste jocuri decat din momentul in care am intrat in Zelist. Mi se pare aiurea sa pierzi timp facand tot felul de aranjamente, cand poti folosi timpul pe care il ai pentru a-ti imbunatati blogul, frecventa si calitatea postarilor.

Butterfly spunea...

Eu de obicei daca mi-a placut un blog l-am pus in lista sau am pus bannerul, cereri de link exchange am avut foarte putine iar una a fost foarte tare, mi-a propus sa ii pun link-ul in schimb el imi pune link-ul pe alt blog decat cel la care faceam eu link, pe care nu a mai scris de foarte mult timp, in fine, i-am facut pe plac, dar lucrurile astea mi se par copilaresti, daca tot vrea link exchange macar sa fie corect. Dar ei tot sa te pacaleasca cu ceva...

adela sirghie spunea...

Butterfly, eu cred ca atunci cand stabilesti un link exchange, o faci cu un scop, de aceea e link exchange:) Cand citesti un blog si il pui cu drag in blogroll, e altceva, nu e nevoie ca cel vizat sa te traca si el in lista lui.
Dar cand faci link exchange si numai tu respecti regulile, eu cred ca trebuie sa reactionezi rapid: daca el te taie de pe lista il tai si tu. Daca el te pune undeva pe a zecea pagina, asaa faci si tu, sau il stergi de pe lista daca nu iti convine. Daca el te-a anuntat, elegant este sa il anunti si tu. daca nu te-a anuntat, nu il anunti nici tu.

fly2sky spunea...

Link exchange ..cred ca are rost doar in scopuri comerciale. Daca scrii un blog pentru sufletul si cei ce te citesc o fac din placere..te ghudezi doar dupa bunul simt :)

adela sirghie spunea...

@fly2sky: e si ideea de vizibilitate in blogosfera, uneori iti doresti ca randurile tale sa fie citite de cat mai multa lume.
Exchange-ul presupune obligatii de ambele parti. Nu conteaza cine cere acel exchange. Din moment de ambii spun ok, facem link exchange, ar trebui sa se respecte cuvantul dat.
Gentlemen agreement.

adela sirghie spunea...

@fly2sky: e si ideea de vizibilitate in blogosfera, uneori iti doresti ca randurile tale sa fie citite de cat mai multa lume.
Exchange-ul presupune obligatii de ambele parti. Nu conteaza cine cere acel exchange. Din moment de ambii spun ok, facem link exchange, ar trebui sa se respecte cuvantul dat.
Gentlemen agreement.