duminică, 28 februarie 2010

despre animale, cu multa dragoste, despre stapanii lor, cu anumite rezerve

Locuiesc la parterul unui bloc mic, are numai 6 apartamente. Curtea e comuna. Eu am doua matze, vecinii mei au caini. La numai jumatate de metru de geamurile mele, incepe curtea cu spatiul verde, ingradita de un gardulet pitic, foarte usor de escaladat. Dupa ce zapada s-a topit, curtea comuna arata jalnic, plina de treaba mare de catel-care e la fel de mare cat cel omenesc. Femeia de serviciu nu strange, probabil de scarba. Vecinii mei-nici atat, nu ii vad pe importantii oameni cu punga sau farasul si maturica. Acum cateva zile, era soare si cald si am vrut sa aerisesc casa. Mi s-a facut rau cand am vazut ce privata se formase in curte. Presupun ca la vara va mirosi ingrozitor, vor veni si mustele sub geamurile mele. Sunt singura care sta la parter, asa ca nu pot sa ma gandesc ca voi avea vreun aliat.
Asadar sunt de acord cu amenda pentru stapanii care nu curata dupa animalele lor.
Cred ca atunci cand iti iei un animal, iti iei si responsabilitatea de a avea grija de el. Si eu curat nisipul dupa pisicile mele. Zilnic fac acest lucru. Le-am castrat, le asigur hrana,le cumpar maltz si vitamine, le perii, vreau sa am doua matze fericite, curate si frumoase. Toata viata au trait numai in casa. Daca ar fi trebuit sa ies cu ele afara si sa strang treaba mare dupa ele, m-as fi gandit de doua ori inainte sa le iau.

sâmbătă, 27 februarie 2010

cum sa faci bani pe blog

Ponta spune ca vrea sa intareasca presa de stanga: ziare, tv, platforme de discutii, site-uri si chiar multe fonduri vor merge catre bloguri(ca par mai credibile).
Cum eu cred ca am pierdut sansa de a fi sponsorizata de PSD, va intreb pe voi: se incumeta cineva la oferta lor?
Cat ai cere sa faci un blog pesedist?
Sau sa schimbi macazul?

vineri, 26 februarie 2010

Happy Birthday, dr Freud!

Nu trebuie sa fi citit carti politice ca sa prevezi ce avea sa se intample dupa ce PSD a pierdut alegerile prezidentiale. Asa ca eu nu inteleg de ce sunt toacate marunt plecarile sau tradarile din ultimele zile. Ma refer in special la Cristi Diaconescu si Marian Sarbu.
In acest moment, Romania are doi "tatuci".
Unul este Ion Iliescu, altul este Traian Basescu. Fiecare a furat cate un partid pe care l-a dus la guvernare.
Ion Iliescu i-a furat PCR lui Ceausescu, Traian Basescu a furat PD -ul lui Petre Roman.
Fiecare lupta in aceste zile sa consolideze pozitia partidului pe care il pastoreste. Pentru ca PD-L(oare cate vreme va mai purta acest nume?)este la putere, e firesc sa curga inspre el siruri de oameni, pentru ca aceasta este politica balcanilor. Dupa cum este normal ca PSD sa strige in gura mare Tradare!
Sunt sigura ca si in cazul in care ar fi castigat PSD prezidentialele, cu Mircea Geoana, si PD-L s-ar fi scindat azi la fel.
Ceea ce inseamna ca pana acum fortele celor doua partide au fost egale.
Insa balanta trebuie sa se incline.
Si in aceste zile, se inclina.
E o lege a firii.

joi, 25 februarie 2010

inca un Mall: Sun Plaza

Am primit acum o saptamana invitatie la Mall-ul deschis astazi, insa din start am spus ca nu merg la o lansare unde sunt asteptati mii de oameni. Apoi, in aceasta seara am vazut imagini la televizor cu sute de oameni care se impingeau unii in altii si cu totii in usa de la intrare. Au intrat in Mall cu chiuituri de bucurie. Ma gandesc daca au fost platiti de cineva sa mimeze, dra am impresia ca nu.
Puri si simplu nu imi venea sa cred.
Oamenii venisera sa cumpere, sa caute oferte: storcatoare, aspiratoare, orice. Ca si cum nu mai vazusera Mall de vreo cativa ani si li s-a facut dor.
Nici macar nu stiau daca preturile sunt mai mici decat in alte parti.
Mi-a adus aminte de cozile de pe vremea lui Ceausescu, de imbranceli, de ghionturi...

miercuri, 24 februarie 2010

rupere de nori in psd

Cristi Diaconescu a trecut in Grupul Independentilor.
Toata lumea se straduieste sa afle motivul. Monitorizarea, santajul sau supararea ca partidul din care face parte accepta astfel de tactici? Pesemne ca vom afla adevarul la un moment dat, cand se va decide sa isi argumenteze gestul.
Pe langa toate acestea, eu mereu m-am intrebat ce cauta Diaconescu in PSD.
Pur si simplu nu se incadra.
Nu am crezut insa ca va pleca vreodata, nu pare genul care sare oportunist in alta tabara la strigaturi financiare sau onoruri. Asadar, eu cred ca a fost scarbit si suparat pentru povestea pe care a patit-o la congresul PSD, cand din candidat, a trebuit sa il sprijne pe Geoana.
Cel mai probabil va intra in PDL, dupa un stagiu la Independenti. Se pare ca adeja i s-a oferit postul de ambasador la Paris, insa este evident ca va redeveni, poate mai repede, poate mai tarziu, ministru de externe.
Si Marian Sarbu isi negociaza plecarea, el deja are propunerea lui Basescu de pe 7 decembrie, de a prelua postul de ministru al Muncii, post pe care l-a pierdut odata cu plecarea PSD de la putere.
Parerea mea este ca nici Geoana nu va mai sta mult la PSD. La liberali cred ca s-ar descurca mai bine. Nici el nu cred ca era potrivit pentru PSD. Stia probabil si el acest lucru, altfel nu ar fi facut alianta aceea dezgustatoare cu Vanghelie. Vanghelie a facut mereu ce nu putea face Geoana, dar trebuia sa faca pentru a supravietui la social-democratui

Vino, vino, Doamne sa vezi ce-a mai ramas din oameni!

170 de milioane de euro ne va costa Catedrala Neamului. Aceasta este ultima suma scoasa la iveala. Dar este doar prima estimare, ma astept ca pretul sa se dubleze sau sa se tripleze(cel putin), pentru ca Bechtel cu Autostrada Transilvania este un model bun de urmat, nu o afacere rusinoasa, pentru care poti plati cu inchisoarea-in ochii oricarui constructor care castiga licitatii.
Oare nu sunt destule lacasuri de cult in Romania? Oare chiar mai avem nevoie de un templu, si de alte chipuri cioplite?
Eu nu o sa dau niciodata bani pentru astfel de constructii megalomanice.
Atata vreme cat in tara noastra exista orfelinate in care copii sunt umiliti si infometati, aziluri in care batranii sunt lasati sa moara, Marea Catedrala visata de mai-marii Bisericii Ortodoxe este o enorma deziluzie, o pata mare cat toata Siberia pe obrazul prelatilor, dar si o modalitate de a castiga vizibilitate, influenta si onoruri in relatia cu Statul.
Biserica nu e dezinteresata, nu mai visati.
Biserica este politizata.
Catedrala Neamului ni se tot pregateste de vreo 15 ani sau chiar mai bine.
Fiecare partid care a ajuns la putere a promis ajutor in acest sens.
Deci e imposibil ca la un moment dat sa nu se ridice.
Va fi un fel de a doua Casa poporului: rece, inutila si ocolita de toata lumea.
Update 14:30: desi de dimineata se vorbea de 170 de milioane, la pranz, suma vehiculata era de 400 de milioane de euro.
Revin cu amanunte pe seara daca e cazul...

luni, 22 februarie 2010

impozitarea pensiilor si ministrul care a gasit piatra filozofala

Ultima gaselnita a lui Vladescu, ministrul finantelor, de a impozita pensiile(oare cum au scapat pana acum?) mi se pare cea mai proasta idee. Majoritatea pensiilor sunt intre 6 si 8 milioane. Daca o vaduva pensionara are un apartament de lux de 2 camere in Drumul Taberei la etajul 1 din 1o (haha, luxul e relativ, depinde din ce unghi privesti!)dupa impozit, de-abia isi mai plateste intretinerea si un ou si un cartof zilnic.
Sigur, putem impozita pensiile si mari salariile functionarilor publici. Care fac greva si pot fi un pericol daca blocheaza strazile. Pensionarii nu prea sunt un pericol. Ei pot muri in liniste, in casele lor, de foame.
Oricum ai da-o, legile tarii noastre sunt strambe.
Update 16,20
Iata cum l-a scapat Boc pe Vladescu, dupa ce a vazut ca toata lumea a sarit in sus, revoltata: a "completat" ca de fapt ministrul finantelor se gandeste la o filozofie a impozitarii.
Marele filozof Sebastian vladescu? Asta da gluma buna! Ca in bancurile cu Alinutza.

duminică, 21 februarie 2010

Victor Ponta presedintele PSD

Nu am nicio simpatie pentru babyface Ponta, micul Titulescu; are aerul unui ingamfat, o imagine care nu reprezinta deloc un partid social, care trebuie sa fie implicat in viata celor saraci, care trebuie sa cunoasca si sa dialogheze cu paturile sociale defavorizate. Ce dialog poate sa aiba cineva ca Ponta cu oamenii din satele arse de saracie din Moldova sau Oltenia, votantii dintotdeauna ai PSD? Dar poate ca va invata sa isi tempereze aerul de auto-suficienta si aroganta, pentru ca e tanar, iar excesele-inca scuzabile.
Pe de alta parte, judecand la rece, multa lume va crede ca Ponta este o schimbare in PSD(sigur multi vor spune ca in spatele lui nu se afla nici Iliescu, nici Adrian Nastase), deci partea de marketing este asigurata cu suces. Poate isi vor reveni si cei din PDL si isi vor da seama ca trebuie sa ofere si ei o imagine mai buna decat cei trei frati patati: Videanu, Berceanu si Udrea. Spre deosebire de acestia, si Ion Iliescu si Adrian Nastase au inteles ca trebuie sa se retraga din marile functii, pentru ca PSD sa redevina un partid credibil pentru alegatorii de stanga.
PSD s-ar fi scindat oricum, nemultumirile majore ar fi putut fi astompate doar daca Geoana ar fi castigat prezidentialele. Sigur, daca Geoana ar fi reusit sa ramana la carma Psd, ar fi plecat alti oameni din partid, decat cei care pleaca acum, ca a castigat Ponta.

sâmbătă, 20 februarie 2010

codul deontologic al bloggerilor: RUSINICAAAAAAA

Exista asa ceva?
Atunci as propune un amendament.
De multe ori mi s-a intamplat sa fac schimb de link cu cineva si sa fiu dezamagita, chiar daca blogul respectiv era unul "serios". Tu ma treci pe prima pagina, eu te trec pe prima pagina. In prima faza, e simplu si frumos. Apoi tu devii jmecher, ma treci pe o pagina secundara, care nu are trafic si nici nu conteaza in Zelist, fara sa ma anunti, desigur, pentru ca ti se pare obositor. Te bazezi pe faptul ca pana ma prind eu, trece timpul, apoi cand vad poate sunt fraier(a) si nu ripostez si lucrurile raman asa. Adica tu sa staimai departe, comfortabil, la mine pe prima pagina, cum am stabilit de la inceput. Mai sunt si cei care ajung undeva sus in Zelist si uita ca si pe pozitia ta s-au bazat cand au urcat, si te sterg pe motiv ca e Craciun, Paste sau schimba nu stiu ce la blog. fara sa te anunte, evident. La fel, pana te prinzi trece ceva timp, ca doar nu stai sa vefifici saptamanal toate coloanele.
Si uite asa te scarbesti si uneori ajungi si tu la fel de nesimtit ca ei.
Pentru toti blogerii si toate blogaaritele de genul acesta, propun AMENDA+BATAIE!
Ma intreb daca sunt singura revoltata, sau iar cer prea mult de la oamenii care sunt si bloggeri sau de la bloggerii care sunt si oameni. Ma rog, ati inteles voi ideea.

joi, 18 februarie 2010

gripa mortala cu final fericit:nu a fost nicio gripa mortala

Ultimele investigatii referitoare la mediatizata gripa porcina(oare asa se numeste? Hmm...oricum eu sunt cu gandul la cea de anul viitor, nu stiu pe ce animal va cadea napasta, dupa aviara si vaca nebuna!) arata negru pe alb ca Ministerul Sanatatii a facut niste abuzuri. Adica daca murea un om si era si racit pe deasupra, era clar ca era din cauza ca in Ro era pandemie. Pandemia gripei porcine.
Cand imi dau seama ca industria farmaceutica este in asa hal de lacoma, mai ca imi vine sa nu mai cumpar nicio aspirina. Incep sa ii suspectez pe toti de minciuni ordinare.

marți, 9 februarie 2010

deszapezire de 80 de milioane de euro

cum sa coste deszapezirea 80 de milioane de euro?
care deszapezire in primul rand, ca drumurile natiomnale erau blocate, strazile laturalnice erau blocate, am vazut doar niste pluguri care aruncau zapada pe trotuar sau pe masinile parcate.
lumea ne ia de prosti
poate chiar suntem

noi greve

Se anunta noi greve: profesorii, metrorex...
Uite, astazi sunt buna: propun sa le dam la toti, dupa placul inimii. Nu va ajung 1000ron? Va dam 2000! De unde?
Pai tot de la voi: Cas marit de 7 ori, impozit cat pentru un palat pe o garsoniera in Drumul Taberei, casa de la tara a bunicilor va deveni resedinta de vara de lux,deci marinm impozitul de 5 ori, impozitam microintreprinderile cu 40% ca au avut tupeu sa nu moara de tot la 16%, dublam TVA, pretul gazelor, curentul, apa, taxa de fast food, rovinieta , urgentam coplata la medic, si tot ce mai misca, inclusiv zaaharul din ceai...
Aham, nu va mai ajung 2000? Hai, mai baieti, renuntati la greva si va dam 3000. Dar ajustam si noi ce trebuie pentru asta (vezi lista de mai sus)
Taxele sunt mari, bugetul e mic, nu ajunge pentru toti.
Disponibilizarile in sistemul de stat trebuie efectuate.
Stim, cu totii, in principiu, aceste lucruri.
Ca sa se creasca salariile, banii acestia trebuie luati de undeva. Ghici ghicitoarea mea de unde!

marți, 2 februarie 2010

greva functionarilor de doi lei

Doamna de la Investitii din Primaria Capitalei apare la tv si spune ca are doar 1000 ron salariu, ca trebuie sa intretina toata familia din ei. Mie imi vine sa rad. Ras nervos, desigur. Ea nu minte, dar omite, spune doar 10%din adevar. Am avut diverse drumuri pe la primarii, directii de monumente, am avut nevoie de sute de stampile si de acte doveditoare. Pana nu am dat plicul nu am facut NIMIC. Zece oameni pe zi sa fie ca mine si functionarul care primea si spaga mea avea 10 milioane cel putin la finalul zilei. Nu vorbesc aici de spagile mari, pe care le iau sefii pentru a legaliza diverse chestii ilegale. Vorbesc de functionarii marunti. Doamna de la investitii e de presupus ca nu face si nu da ok pe nicio "investitie" daca nu ii dai "dreptul". Ea face greva? Pai ii spun in fata ca este o mincinoasa si o obraznicatura. Cand intri in primarie, vezi toate cucoanele la tigari, la cafele, cu urechea lipita de receptorul telefonului sau in barfe inutile cu vreo colega. Ii dai plicul, e atenta la ce ii spui si iti spune sa vii maine. In cel mai bun caz. Pai una ca asta vrea sa ma convinga pe mine ca trebuie sa dau mai multe taxe statului sa ii platesc ei un salariu mai mare? Ca sa isi umfle ea fundul la caloriferul din primarie? Nu imi dau seama de ce nimeni nu spune aceste adevaruri, de ce se trec cu vederea spagile imense pe care le primesc saracii astia cu 1000 ron pe luna de la stat.
Pe de alta parte, sunt sigura ca daca astazi ar fi fost ger, un -20 de grade, greva aceasta ar fi fost amanata.
Eu nu ii cred pe liderii de sindicate, nici pe functionari. As vrea sa le scada salariile sau sa nu le dea deloc. In asa fel incat sa fie dependenti de spaga mea, de spaga ta si sa sa uite la noi cu respect cand le cerem o hartie, o stampila, o semnatura, mama lor de mincinosi ordinari.
Sa fie declarata greva ilegala, sa le taie ziua de munca si sa ii dea afara daca repeta protestele. Sa investe si ei lectia umilintei, cum am invatat-o noi astia, amarastenii care stau rugatori la usile lor.