marți, 20 aprilie 2010

Salutul romanesc

Pentru majoritatea locuitorilor tarilor din UE, romani=tzigani. Iar tziganii, pentru ei, sunt cei care fac hotii, violuri, cersesc si sunt agresivi, omoara, fura copii si ii schilodesc, traiesc fara educatie, scoala, apa curenta, fara nicio sursa legala de venit, in corturi si inconjurati de murdarii, la marginea oraselor.
Salutul romanesc nu a fost inventat de ei. Ei doar s-au maimutarit si l-au dat la televizor. Ca nu suntem cu totii asa, nu au de unde sa stie. Poate ca nici nu ii intereseaza.
De ce se inversuneaza impotriva romanilor?
Pentru ca, repet, pentru ei, romani=tzigani(rromi)
Ce cuvant mai este si acesta, rrom, habar nu am, dar cred cred ca de la el porneste confuzia.
Nu exista nicio asemanare intre cuvantul tzigan si ungur, desi ungurii au si ei tziganii lor.
Probabil ca realizatorii si comicul vinovati de scandalul din ultimele zile din Franta, isi vor cere scuze fata de Ambasada Romaniei, fata de romanii care muncesc si traiesc legal la ei in tara. Dar nu va folosi la nimic, pentru ca prin mult-difuzatul filmuletz, salutul romanesc a ajuns mult mai cunoscut decat era inainte si intareste, inevitabil, legatura roman=tzigan.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Confuzia exista deja din 2002,nu cred ca se va face nimic, pentru ca ambasadele si politicienii romani nu au facut nimic. Au lasat sa se instaleze confuzia.
Nu am vazut acest film, sper ca nu o sa-l vad, pentru ca nimic nu se face pentru a spera in ceva mai bine...

carnetul de retete spunea...

Aici este problema, toata lumea vorbeste, dar nimeni nu face nimic...
Voi face o rubrica pe blogul meu in limba franceza, de prezentare a romanilor si a celorlalte nationalitati.Am facut deja o rubrica in franceza de retete traditionale romanesti.
Problema este ca as vrea sa prezint lucruri pozitive, pentru ca peste tot VORBIM NUMAI DE CELE NEGATIVE.
Daca aveti sugestii, le astept cu placere, dar numai lucruri pozitive...