joi, 2 iunie 2011

E_COLI

OMS: Bacteria care a invadat Europa este unică. Microbiolog român: „Nu e semn prea bun”

Epidemia bacteriană din Germania a fost declanşată de o tulpină nemaiîntîlnită până acum, spun oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Sursa contaminării rămâne în continuare incertă.

Restul poate fi citit AICI

Eu cred ca acea bacterie nici nu ar fi existat daca nu ar fi fost inventata.
Cu toate preturile, industria pharma trebuie sa creasca: medicamente, vaccinuri, bani pentru cercetare.
Sau am vazut eu prea multe filme cu boli create pentru a putea fi vindecate cu medicamente scumpe? Si ce putea urma dupa aviara, boala vacii nebune sau nu stiu ce la porci. Logic, legumele, pentru ca multi au inceput sa renunte la carne.

Si mi-am adus aminte de povestea cu apa minerala plata in care fusesera gasite urme de fecale. Autoritatile urmau sa dea numele apelor minerale gasite cu nereguli. Nu s-a mai auzuit nimic despre acest lucru, nu-i asa ?

4 comentarii:

Cupcake Splendens spunea...

e borsec.

Lauren spunea...

I'm sorry, dar eu mereu am crezut ca toate bacteriile astea si virusurile si povestile cu ele sunt prea mult mediatizate iar ideea e de fapt panica populatiei :| Atata timp cat fiecare dintre noi pastram igiena personala si a locului in care stam (casa, servici etc) nu vad niciun risc real de a ne infecta cu mai stiu eu ce mutant crescut in laborator :-?? Mi se pare ca se exagereaza prea mult.

SoSheSays spunea...

Perfect adevarat Adela!! Si eu cred acelasi lucru!! bravo pentru acest articol. Pacat ca lucrurile stau asa, dar comertul are "etica" sa sau mai bine spus lipsa uneia...

i.itsa spunea...

Hmm,din cate ne-a povestit profesoara de biologie bacteria traieste in fiecare dintre noi,in intestinul gros,doar ca "scoasa" la suprafata devine mai agresiva.
In Germania legumele sunt ambalate individual,iar ei au impresia ca daca sunt ambalate,sunt si spalate ceea ce nu este adevarat.Bacteria traieste pe castravete si nu in el.Cred totusi ca daca ar fi spalati si curatati de coaja ar fi comestibili,dar na,aici tind sa cred ca sunt si interese politice...