marți, 28 iunie 2011

In dragoste si in razboi

Am scris aici, in urma cu cateva luni, ca Monica nu o va castiga pe Irina in instanta. Si iata, tocmai s-a dat sentinta. A pierdut custodia. Ea va plati 1000 lei si va avea dreptul sa o viziteze din cand in cand.
Nu ma intereseaza acest caz prea tare,  insa de azi dimineata a devenit oficial: daca sotul are mai multi bani, e mai potent si mai influent, va castiga. Deja s-a creat un precedent.
La fel se va intampla si in cazul Remus Truica-Irina Truica- Patricia Kaas. Desi sotia are dovezi ca a fost inselata, Remus Truica ii va lua copiii. Pentru ca Iri a demonstrat ca se poate si ca este relativ usor.
In dragoste, ca si in razboi: follow the money.
Inteleg ca judecatoarea i-a fost favorabila lui Irinel Columbeanu si a "netezit" prin cuvinte mestesugite, inca de la inceput, drumul acestuia, ca a omis sa ia in considerare dovezile cu fetele din jacuzzi si celelalte intamplari extrem de vesele si colorate din viata Columbeanului. A fost periat si a devenit un om matur, cumsecade, respectabil. Asa cum sunt toti fiii de securisti, evident. Monica a fost infierata: e de familie proasta, are un trecut dubios, s-a casatorit din interes.
Columbeanu e de familie buna, de securisti, are un trecut ferm, barbatesc si da, si el tot din interes s-a casatorit. Interesul de a avea langa el o fata tanara si maleabila,  cu 30 de ani mai tanara, care i-a predat un copil dupa primul an de casatorie.
Voi nu credeti ca s-a creat un precedent cu acest caz?

3 comentarii:

Teodora spunea...

Sau Oana Frigescu care nu-si lasa fostul sot sa-si vada fetita. Daca la Columbeanu ma asteptam sa divorteze, Remus Truica ma luat prin surprindere.

adela sirghie spunea...

Stiu si eu multe cazuri in care femeile nu isi lasa fostii soti sa isi vada copiii. Din pacate.
Insa in acest caz, Coumbeanu era cel mai corupt, mai batran si mai pervers.

Psy spunea...

Ma bucur ca spui lucrurilor pe nume.
Da, Columbeanu este un fiu de securist. Cat a fost tanar nu a fost in stare sa isi gaseasca o partenera de varsta lui. La batranete, a incercat sa cumpere ceea ce colegii lui de generatie aveau: partenere, copii.
Din pacate, este evident ca a cumparat si justitia si ziarele. Articolele din Libertatea si CanCan aveau articolele "periate"inclusiv la comentarii, astfel incat sa fie favorabile mosuletului.
Partea stupida din toata povestea asta este ca mosului nici macar nu ii trebuie copilul, o sa o dea pe mana unor straini: bone, soferi sau guvernante, fetita va creste fara mama, din cauza egoismului unui pitic, care s-a cam obisnuit sa cumpere orice cu banii furati de taica-su in timpul regimului trecut.