Euforie mare mare dupa ce a castigat Klaus, incordarea a fost mare, determinarea nostra la fel, miza insa le depaseste pe ambele.
Sigur ca m-am bucurat tare, dar eu nici n-am plans si nici nu am strigat in gura mare, nici macar in piata facebook unde ma mai manifest din cand in cand. O bucurie moderata e totusi de preferat, nu simt ca toate problemele tarii se vor rezolva curand, ca de-acuma toti politicii vor merge pe un drum bun si presarat cu trandafiri. Am citit comentarii atat de puerile, inca e necesar sa spun si asta.
Nu se poate sa astepti ca toate problemele sa fie rezolvate de un om, fie el si presedintele tarii.
Libertatea castigata in 89 si reconfirmata zilele trecute nu este un dat, ea trebuie mentinuta de o societate civila bine conturata, care sa amendeze imediat toate derapajele.
Se asteapta atat de multe de la Klaus Johannis, incat omul nu are cum sa nu dezamageasca. Am citit ca uneia nu ii place lista lui de consilieri, alta si-a dat seama ca langa el este PNL si Blaga. I se dau sfaturi, ca sa nu asculti de nu stiu cine, ca sa nu faci aia si aia, ca ar trebui sa..., ca ne asteptam sa..., i se scriu scrisori, i se cer rezolvari.
Pur si simplu avem asteptari prea mari.
Gen: nu imi place ca in lista ta de consilieri prezidentiali apare Alina Mungiu, nu stii ca aia e o infama, de ce o vrei la Cotroceni? Avand in vedere ca lista aceea nu e confirmata, cererea pare nostima, insa tonul celui care o scrie este definitiv, daca o pui pe Mungiu aia, sa stii ca eu gata, nu mai tin cu tine, ai decazut in ochii mei.
Sigur, suntem partidul Facebook, noi l-am ales, dar nu e totusi indicat sa il lasam sa faca ce crede de cuviinta, macar deocamdata?
Altfel, tot acest val urias de simpatie fata de Santa Klaus va disparea, caci este imposibil sa multumesti pe toata lumea.
Nu va mai faceti chip cioplit.
4 comentarii:
Cumva, o parte din noi, am proiectat asupra lui toate speranta noastra, e un soi de idealizare lesne de inteles in contextul pre-alegeri. Poate ca era nevoie sa se intample asa. E, daca vrei, un mic semn, ca lumea nu e complet pe duca, ca mai exista un dram de nadejde, ca impreuna putem face ceva bun si bine. Am zis impreuna - ptr ca, asa cum ai spus si tu, un singur om nu are cum sa construiasca/ reconstruiasca singur totul. In plus, acest impreuna ar mai insemna ca am crescut putin - ca popor si nu mai asteptam acest bine de la cineva exterior, ci muncim alaturi de - ptr a-l obtine. Inainte de aflarea rezultatelor, am resimtit a fi o tensiune atat de mare, aproape c-o puteam vizualiza in forma unei imagini a binelui si raului luptandu-se intre ele. Desigur e o metafora. A binelui si raului din noi, individual si colectiv, a alegerii unei directii sau a alteia :)
Da, si eu am simtit teniunea, prin toti porii chiar. Incercam sa ma calmez, insa eram plina de revolta si simteam ca ma sufoc. Noroc cu FB, ca acolo sunt prietena cu multi care gandesc la fel ca mine.
Tocmai de aceea, cred ca Iohannis e un simbol pentru multi care inca nu au iesit din euforie, insa in realitate el e un om cu puteri limitate. Sunt limitele lui, pe care noi nu le stim deocamdata, le vom afla si evident, limitele functiei de presedinte, caci multa lume crede ca a fi presedinte inseamna sa ai puterea totala. Multi nu fac diferenta intre Guvern si Presedintie. Modelul Tatucului ne va urmari multa vreme de acum inainte.
Chiar azi am primit in dar cartea lui. Atat cat am frunzarit-o, nu e genul de carte ce-l citesc uzual. Dar asta nu ma va impiedica s-o parcurg cap coada. Sunt curioasa cat pot deslusi din omul de dincolo de literele asezate cu grija.
Iti las si tie un pasaj in care m-am regasit:
" O viață se construiește pas cu pas. (...) Nimic nu vine peste noapte, cel puțin nimic durabil și statornic. În același timp, orice lucru ar face un om poate fi un avantaj sau un dezavantaj. Depinde cum folosește acel lucru. Mereu am spus că, despre un om, vorbesc cel mai bine faptele. "
Cred ca a spus asta si la tv la un moment dat. Voi rasfoi si eu cartea, cu siguranta...
Trimiteți un comentariu