luni, 10 noiembrie 2014

Ce era in capu' lor?

In 2012, iarna, eram in Barcelona. Eram cam inspaimantata de situatia din tara.Au inceput miscarile stradale care au dus la caderea lui MRU. Multi prieteni puneau lozici cu jos Basescu, jos tiranu, pe facebook. Multi dintre oamenii pe care nu ii credeam in stare sa se incoloneze la un miting politic de acceptare a PSD-ului, se laudau pe facebook ca participa, ca nu conteaza cat de frig e, se vor duce la proteste. Jos Basescu, jos guvernul pdl. A cazut Ungureanu, a venit vara lui 2012, hai la suspendare, hai sa scapam de dictator, suntem 70%, Pe alocuri, aceeasi oameni.
Eu le-am spus naivi, nu m-am suparat pe ei. Poate ei s-au suparat pe mine, ca nu aveam acelasi discurs.

Acum, aceeasi oameni, sa il sustinem pe Iohannis, ca numai el ne poate scapa de PSD (pe care tot ei l-au  adus, dar cine mai recunoaste asta, cine?)
Sunt de acord, votez Iohannis, nu pot vota PSD, nu e mare filozofie, iata ca acum suntem de aceeasi parte a baricadei.
In acest moment, Basescu e invizibil, pleaca de la Cotroceni peste o luna. Cine il mai sustine? Nimeni.
Pe Ponta- se stie, toata floarea cea vestita, de la Iliescu la Vadim si Emil Constantinescu hop si el si da, Antenele si etc
Pe Iohannis- pai voi vedeti cate afise are? Pai voi nu ii vedeti in spatele lui pe Blaga, pe Videanu, Berceanu, chiar Elena Udrea, anuntata acum, pe la final? Deci Iohannis e sustinut de oamenii aia pe care ati vrut voi sa ii dati jos cand strigati jos Basescu. Nu au facut decat sa treaca din spatele lui Basescu fix in spatele lui Ihannis. Ii vedeti sau nu ii vedeti in afise? Vedeti ca v-ati consumat inutil?  Sau credeti ca s-au spalat cu apa sfintita de atunci si pana acum?
Nu e mai rentabil sa protestati de ex ca Guvernul nu creeaza locuri de munca? Sau ca Educatia e la pamant? Sau ca sanatatea e o gaura neagra?
Acum sperati ca un tatuc neamt va va asigura mai multa prosperitate. E legitim sa speri acest lucru, prostia e sa te bazzezi pe asta.

Niciun comentariu: