marți, 17 decembrie 2013

PROPRIETATE, un cuvant care nu prea exista...

In ultima vreme sunt de-a dreptul obsedata de cuvantul acesta si sa va spun si de ce si de unde am pornit.
Muncesti si esti platit cu x lei Vine statul si ia CAS, somaj, altele… Anual, tu ai de dat din nou un impozit pe venitul global, nu? Cand cumperi ceva, lasi din nou statului 24%-TVA-acesta este un plocon. Deci pana sa ajunga un obiect in proprietatea ta, statul iti injumatateste, apoi iti mai ia un sfert plus niste maruntis.
Strangi bani. Cumperi casa, cumperi masina. Banii cei de la inceput au fost deja impartiti la stat(Cas, somaj scl, TVA, IVG)
Te bucuri ca ai si tu masina. Te bucuri ca ai si tu casa.
Anual, iata ca iar trebuie sa dai: impozit pe casa, impozit pe masina. Intr-o viata de om, daca le detii, le mai platesti inca o data. Sunt ale tale, dar nu sunt. Daca platesti impozit statului pe ele, nu sunt de fapt ale tale. Ca daca nu platesti impozit cinci ani sa zicem, statul are dreptul sa ti le ia si sa le vanda, ca din vanzarea lor sa ia banii pe tu ii datorezi pentru proprietatea ta.
Daca statul are dreptul sa iti ia casa si masina, acelea de fapt nu sunt ale tale.
La fel, daca ai o casa si o inchiriezi, din banii de chirie va trebui sa dai statului 17, 5%. Deci tot nu esti proprietar.
Si ultima masura: daca ai masina, poti primi amenda pana la 5000 lei daca iei autostopisti. Practic, desi e masina ta- cumparata si impozitata deja de x ori, tu nu ai voie sa iei un student amarat si sa il duci de la Alba la Cluj. Nu ai voie sa iei blatisti in masina ta proprietate personala. Nu iti da voie statul, care practic nu a platit niciodata nimic pentru masina ta, dar iti tot cere si-ti tot ia si acum uite ce obligatii mai nascoceste.
Voi intelegeti termenul proprietate mai bine decat mine?
Ah sa nu uit, daca va cumparati cavou in cimitir si dupa ce muriti nu mai plateste nimeni impozit pe el, statul va scoate de acolo.

Niciun comentariu: