miercuri, 15 august 2012

De-a dreptul rusinos

In aceasta seara de Sfanta Marie Mare, cei mai importanti oameni din stat-in acest moment, presedintele Crin Antonescu si prim-ministrul Ponta, se stropsesc, ambii, de numa-numa, la Traian Basescu, sa le spuna procurorilor sa nu mai ancheteze/streseze/intimideze oamenii care au fost depistati ca au votat multiplu.
Este jalnic sa vezi, ca cel pe care il numesc ambii, "un simplu cetatean", "omul din garaj" sau ceva gen "somerul in maioul albastru" il acuza doi masuli Alfa, maturi, insurati, politicieni de anvergura, care au schimbat Avocatul Poporului, presedintele Senatului, un prim ministru si un presedinte, nu pot sa se mobilizeze si sa rezolva ei insisi treaba asta.
Dragilor, presedinte interimar si prim-ministru, ati vrut sa fiti exact ceea ce sunteti. Ce ar fi sa va descurcati cu treburile tarii? Ce credeati ca scrie in job description la "prim-ministru" si "presedinte"? Ce-l tot apelati pe Basescu sa va rezolve voua problemele? De ce nu puteti voi face chestii prin care sa ne demonstrati ca sunteti cat de cat competenti si ati meritat 7,4 milioane de voturi? Nu vi se pare rusinos? Iar va plangeti ca va intimideaza omul din garaj? Pai daca el poate de acolo din mahalaua aia a lui, din garajul acela de unde tine conferintele de presa sa rezolve probleme si voi nu puteti, dupa atatea luni in care ati facut tot ce ati vrut, nu inseamna ca apeland mereu la el ii recunosteti meritele?
Nu va convin sutele de dosare cu nereguli ale procurorilor? Trebuia sa pregatiti mai bine suspendarea si referendumului. Nu e vina lui Basescu ca voi nu l-ati suspendat cu trebuia...
Si de ce sa nu ii sustinem pe procurori daca verifica listele si votantii cu nereguli? Voi ati vrut sa ne renumarati pe toti si vi s-a parut legitim.
Va rog sa va descurcati si singuri, presedinte si premier!


4 comentarii:

Gina Ionela spunea...

Adela,dar ti se pare normal ca PDL tin cu dintii de alegatorii aia,cand e clar ca nu sunt atatia? Nu mai suntem 22 milioane de foarte multa vreme,deci cu siguranta nu sunt 19 milioane cat vor ei pe liste permanente...
Nu ii vad cu ochi buni nici pe astia...dar de ce domnul Basescu tine cu dintii de scaun,mai ales dupa ce atatia au votat impotriva lui? Adica parerea noastra,a celor care am fost la vot nici nu conteaza,nu?
Si in ce stat democratic se mai boicoteaza alegerile? Asta nu ma face sa cred decat ca oricum stia ca oamenii vor vota impotriva lui...daca era un om corect,ar fi trebuit sa indemne lumea sa se duca la vot,si ce decidea poporul sa fie lege...dar asa,scuza-ma,dar numai democratie nu e la ei!

adela sirghie spunea...

Eu nu am votat si am si scris acest lucru. Nu ma consider patimasa in politica, acest blog este despre fricile si frustrarile mele. Lui Basescu i se va termina mandatul in 2014, va pleca si va veni altcineva. USL are Guvernul, Parlamentul, Senatul... Nu trebuie sa fie un singur partid -stat.
Iar listele sa se refaca, sigur ca da, dar nu asa, pe genunchi. USL ar fi trebuit sa le refaca inainte de referendum si ar fi castigat. Nimeni nu ar fi avut nimic de comentat. S-au grabit. Daca asteptau pana in toamna, ar fi castigat fara sa atraga oprobiul international asupra lor. PDL si Basescu ar fi fost realmente spulberati.

Gina Ionela spunea...

Inteleg care e treaba cu blogul :)...nici eu nu sunt patimasa in politica...da,USL cred ca au gresit foarte mult(desi,chiar daca ar fi modificat listele inainte de referendum cu siguranta ca tot PDL ar fi sarit in sus)...si pana cand se va termina mandatul in 2014 sunt fix doi ani...sa vezi urgie pana atunci!
Dar eu tot cred ca Basescu nu mai are valoare de presedinte in ochii majoritatii romanilor...si atunci ma intreb si eu...presedintele cui o sa mai fie in acesti doi ani?

adela sirghie spunea...

Este treaba lui Basescu a gaseasca o cale de comunicare, altfel risca sa fie suspenat inca o data. Eu ma astept la doua lucruri bune dupa vestea primita astazi: Occidentul sa aiba din nou mesaje pozitive vis-a-vis de Romania si leul sa isi revina din cadere.
Si dreapta (vazuta ca opozitie) sa se intareasca si ea. E important ca fiecare partid mare sa aiba o opozitie pe masura, e o dovada a democratiei si este o dovada de maturitate politica.