miercuri, 20 iunie 2012

Adrian Nastase, sinucigasul

Mie asa-zisa tragedie a lui Nastase imi face greata. Viata nu e facuta doar din onoruri si din spagi si din dijme. Azi esti rege, maine poti fi cersetor.
Toti marii barbati-condamnati din Romania trec pe la spital, pe la Bradisteanu, via judecatoarea Alice Draghici.
Asa cum au scapat ceilalti, va scapa si el.
Degeaba a luat 2 ani cu executare, va fi mult prea bolnav sa faca inchisoare. Au mai fost cazuri, toate s-au terminat la fel. Sa fm seriosi, a avut/are Nastase fata de om bolnav? Cardiac, diabetic... Nici macar slab de inger nu il cred. Un gest premeditat, executat frumos si la timp, in fata salvatorului.
Ce pacat ca nu pot apela toti cei gasiti vinovati la astfel de subterfugii! Puscariile ar fi goale, iar condamnatii ar sta toti la domiciliu, sub atenta supraveghere medicala.
Un gest de o lasitate absoluta, Adrian Nastase, bravo tie!

Cum sa fie sinuciderea un act barbatesc si demn, cum titreaza televiziunile? Dar responsabilitatea pentru faptele tale ce fel de act este? De prostie ordinara, nu-i asa?

Nu, daca scriu si spun ca pentru mine Nastase e un las nu inseamna ca ii doresc moartea. Adrian Nastase si-a dorit-o, a demonstrat acest lucru cu pistolul personal. Sau a mimat un joc.
Eu doresc altceva: ca in tara mea coruptia sa fie pedepsita. Nu cu moarte, ci cu inchisoare. Sinuciderea a fost ideea lui, nu a mea.
Si cred cu tarie ca lui Nastase ar trebui sa i se retraga permisul de port-arma, ca sa nu recidiveze. In locul lui m-as gandi ca am familie si copii, ca dupa opt luni ies din inchisoare, ca am o avere impresionanta de cheltuit si de care nu se va atinge nimeni. How bad is that?
Ce sa mai zic despre amaratii aia care fura doua paini ca nu au ce manca si fac doi ani de inchisoare, din prima, fara recurs, fara suspendare si care se intorc la copiii lor flamanzi si la aceeasi saracie lucie de unde au plecat?
Nu, nu compatimesc cu Nastase si nici cu averile lui. Sunt sigura ca nici Nastase nu compatimeste cu mine si cu problemele mele. Nu inteleg de ce fiul sau vrea sa ii citeasca testamentul in fata spitalului unde a fost operat. Nu e cazul, Nastase nu a murit, se va recupera rapid din ce spun doctorii. Repet, departe de mine gandul ca Nastase ar fi trebuit sa moara, dar ar trebui ca si familia lui sa isi dea seama ca tragedia aceasta nu ar trebui umflata cu poeziile scrise de Adrian Paunescu, bunul lor prieten. Apoi tot ei se supara ca lumea nu ii crede pe cuvant si ca sunt totusi semne care te duc cu gandul la un simulacru.
Urmatorul pe lista celor care cad la pat numi cand au de dat socoteala? Probabil Sorin Ovidiu Vantu. Chiar sunt curioasa cu ce scutire medicala va aparea el in fata televiziunilor.

8 comentarii:

Cupcake Splendens spunea...

sunt total de acord cu tine.acesta e un act de lasitate!
iubitul meu tot imi spunea"saracul nastase...ca l'a sapat basescu bine..."
sarac pe naiba.i-a trebuit sa fure?sa plateasca!
si'asa,nu are familie,copii?cum a indraznit sa faca asa ceva?

adela sirghie spunea...

Si lui Basescu ii va veni vremea sa de seama.
Dar sunt foarte multi care cred ca povestea cu sinuciderea lui Nastase e neverosimila. Multi vad aici o dramoleta, o incercare de atragere a compasiunii oamenilor, un circ care trebuie demascat.

ANTI revolutionar spunea...

Prin 1973-1974, prof. dr. ing. a avut din nou o “problemă” cu fiul său, care şi-a continuat vechea relaţie cu I. D. Suciu. De data asta, acest viciat mergea cu Adişor la porţile fabricilor şi, cu tehnica specifică tuturor corupătorilor, ademenea tineri muncitori, atraşi şi de titlul său de fost profesor. La aceste racolări a participat şi acela care, peste ani, avea să pretindă să conducă România şi pe care, din laşitate, chiar şi fostul rege l-a declarat cea mai importantă persoană a anului 2003. Tinerii racolaţi, aduşi în casa lui Suciu, se întreceau în beţii şi orgii, printre partide de sex şi perversiuni sexuale. Cum a aflat Miliţia, rămâne (încă) o mare enigmă. S-o fi lăudat vreunul dintre tinerei? Vecinii au raportat activităţi suspecte sectoristului? Sau Suciu era deja cunoscut secţiei de Moravuri? Cert este că miliţienii au a căzut în mijlocul unui asemenea dezmăţ, după ce înainte, de pe o scară a unei maşini de pompieri, se fotografiase pe fereastră totul. A urmat ancheta, în care vinovaţii principali erau I. D. Suciu şi Adrian Năstase, ca racolatori şi corupători. Până în seara procesului, aşa s-a ştiut, dar a doua zi a urmat bomba: acuzat – Ion D. Suciu, martor al acuzării – Adrian Năstase!
I.D. Suciu, pentru inversiuni sexuale şi corupere a unor bravi fii ai clasei muncitoare, a fost condamnat la 8 ani. După executarea pedepsei, au urmat alţi 6 ani deportare în Bărăgan, Suciu fiind considerat un pericol social. Îngerul păzitor, fie el Priboi sau altul, l-a făcut pe Adrian Năstase curat ca lacrima, într-un proces cu uşile închise, deci fără public, cu numai ceva “lucrători” de miliţie şi securitate, proces ţinut prin 1973. Dar şi “favoritul zeilor” Năstase a avut cumva de suferit. În mod discret, el a fost scos de la Preşedinţia Consiliului de Miniştri şi expediat ca cercetător la Institutul de Drept Penal

Annamaria spunea...

Tragedie?! :) Doar o "mini-drama" regizata cu mare tact, in urma careia noi, romanii, sa incepem sa simpatizam, chiar sa fim plini de emaptie pentru acest Adrian Nastase, acum, doar o victima a sistemului, coplesita de remuscari si ajunsa pe muchie de cutit. Ai mare dreptate, nu va ajunge sa isi ispaseasca pedeapsa....si chiar de va fi asa, merita sa o faca, il asteapta apoi o avere acasa, o viata lunga si fericita. Nici Vantu nu va plati, nici Iliescu, nici Basescu, nimeni.

Urat. Cumplit. Incep sa cred ca noi nu mai avem valori in tara asta.

Dry spunea...

Basescu pentru ce trebuie sa plateasca? a furat ceva ca Nastase? Nu fac pe prostu dar chiar nu-s in tema.

adela sirghie spunea...

Daca se va dovedi implicarea lui in dosarul Flota. Si mai are dovedita o mica gainarie, cand era primar si-a autoatribuit o vila, acela a fost un episod penibil.

Dry spunea...

Nu stiam de Base nimic, credeam ca n-a furat nimic de cand e la putere. Oricum cu SOV sau Nastase nu se poate compara. Ce e o vila pe langa banii furati de SOV?

adela sirghie spunea...

@Dry: pesemne ca Basescu va fi judecat si inchis pentru Inalta tradare.Iar Adrian Nastase va iesi din inchisoare si va fi prezentat poporului ca fiind curat ca lacrima, victima politica a lui Basescu. Si Vantu va iesi, iar Voiculescu va fi achitat si el pe toata linia.