luni, 4 iulie 2011

Bac 2011

Se cauta/se vaneaza vinovatii pentru situatia dezastruoasa de la Bac 2011.
Marga, Andronescu sau Funeriu? Sau toti trei laolalta? Sau numai Funeriu?
Inteleg ca au fost subiecte grele si ca nu s-a mai putut copia ca in alti ani.
Dar nu imi dau seama, de ce oare trebuie sa fie vinovat un ministru al invatamantului cand din intreaga ecuatie reiese clar ca elevii nu au luat bac-ul pentru ca nu au invatat. Este vreo logica in ce spun, sau imi scapa ceva?

8 comentarii:

Unknown spunea...

ai perfecta dreptate,pana acum toti s-au obisnuit sa ia note pe copiat si nu pe capul lor,de aia se plang acum de toate cele.Eu acum 2 ani cand am dat am stiut ca va fii greu,si de asta am invatat si m-am meditat ca sa fiu pregatita de BAC,nu sa fiu pregatita de copiat.Problema in ziua de azi sunt elevii,nu mai pun accentul pe invatat deloc,ei vor tot timpul sa "fure".

Lauren spunea...

Eu personal abia astept sa se termine sacndalul asta pentru ca mi se pare absolut inutil si penibil. Toti au cate o vina., dar niciunul nu si-o asuma. Atat elevii, cat si profesorii, Ministerul, parintii.. Dar e mai usor sa dam vina unii pe altii si sa iesim basma curata.. :| Abia astept sa se termine!

Anca spunea...

Am dat acum 3 ani bacul si am luat 9,60. Media generala pe cei 4 ani de liceu mi-a fost 9.70, deci cam pe acolo. Nu s-a putut copia deloc la mine in sala, si nici nu am incercat pesonal...de altii nu mai pot pronunta. Am invatat tot anul, nu am luat meditatii fiindca nu mi-am permis. Atata vreme cat tu spui ca ai invatat cu o saptamana inainte de Bac si te miri ca l-ai picat.... inseamna ca ai o problema. Toti s-au dus la bac cu gandul ca o sa miste, ca o sa se poate copia. Ma exaspereaza cei de la tv care incearca sa arunce vina asupra politicienlor, gasesc si in asta un fel de a arunca cu noroi in conducere. Hai sa fim seriosi. E de vina Base ca tu nu ai invatat 4 ani de zile? sau macar cu 1 an, 3-4 luni inainte? si la urma urmei de ce trebuie sa ia toti bac-ul? daca nu ii ducecapul exista si meserii nu doar profesii.

Lili spunea...

Dar e normal ca unuia de la colegiu tehnic sa-i dai acelasi subiect ca unuia de la liceu?(nu ma refer la cei de la mate info).
Nu,nu e normal! De aceea sunt si atatea licee in care nimeni nu a luat.In unele licee sunt de vina dascalii, in unele elevii.
Variantele de la Bac de pe net au fost mult mai usoare decat ce s-a dat.

adela sirghie spunea...

Sunt sigura ca si eu as fi picat Bac-ul.

Lulu spunea...

@
adica ar fi fost ok sa se dea bac diferentiat, dar la facultate sa sa intre tot pe criteriul de medie generala? Asta ar fi fost cireasa de pe tort. Adica unul pe care il duce capul sa fie tras in jos de alti 5 care n-au chef de scoala si la o adica la admiterea in facultate sa fie testati dupa acelasi criteriu, media. Ce ati fi vrut sa se dea la bac? Tabla inmultirii? si daca se dadea asta, tot erau cativa care ar fi picat. Andronescu are o mare vina ca a transformat scolile de arte si meserii in licee. Nu trebuie sa treaca toti bac-ul , nu trebuie sa faca toti un liceu. Da e chiar outrageous...dar ea, a facut din asta o lege (ca sa se umple si facultatile normal, sa li se umple lor buzunarele cu 2000-3000 lei anual de la fiecare), si asta e rezultatul.

Let's make a diva spunea...

haha ce amuzant e cnd vad cum vin persoane care au dat bacul acum cati va ani cu fraze de genul: "eu am invat d'aia am luat bacul"da recunosc am dat bacul anul acesta,insa l-am luat si chiar cu note catusi de cat mari...dar nu mi spune ti voi ca vai nu s-a copiat,ca voi ati inatat pe rupte..pur si simplu asta e nivelul..daca puneau camere acum doi-trei-patru ani la fel era rezultatul.doar nu suntem noi maiprosti ca voi cu 30%..nu mai aruncati cu pietre in nimeni..asta e nivelul-nu e vina lui funeriu,a profilor..bla bla..si nici generatiile anterioare n au fst mai destepte..pur si simplu ASTA E ROMANIA!!!

Anonim spunea...

problema este cum de au reusit elevii aia care nu au luat bacul sa ajunga pana in clasa a 12-a. din moment ce bacul este un examen care se da la sfarsitul a 12 ani de studiu, este clar ca la un moment dat elevii aia nu au mai invatat. dar de ce nu au terminat cu scoala la momentul ala? de ce au ajuns intr-a 12a?

si mai este o problema, pentru care eu personal il consider vinovat pe ministru: din moment ce exista profesori care vin la clasa si NU isi fac lectia, sau exista materii de bac la care, in 4 ani de liceu, sunt profesori suplinitori, ce pretenii mai avem sa luam bacul?

ora de clasa a 50 de minute, dar profesorul isi rezerva doar 30 de minute elevilor.

si vorbesc aici din proprie experienta, fiind eleva la un liceu foarte bun din tara:)