duminică, 10 aprilie 2011

Exemplu de reportaj de doi lei

AICi
Ideea sugerata de ziarist e ca bine i-a facut omului ca l-au amendat!
Insa problema sta cu totul si cu totul altfel
Ai un teren si nu ai bani sa construiesti ceva sau primaria nu iti da semnaturile necesare consolidarii sau construirii, ca nu dai spaga functionarilor. Vorbesc din experienta.
Pentru ca fara semnatura de la Primarie nu ai voie sa ridici nici macar un gard, terenul ramane descoperit, ca in cazul descris mai sus.
Incep problemele: toata lumea arunca in curtea ta gunoaie menajere, vin chiar dube si tiruri care descarca noaptea tone de gunoaie, se face un morman infect. Tu te duci la politie sa faci plangere, politistii iti spun ca nu e treaba lor, ca trebuie sa vii cu martori, sa probezi cu poze, ca trebuie sa ii prinzi in flagrant, scl. In acelasi timp, tu trebuie sa cureti locul, pe banii tai. Il cureti o data. Peste o saptamana, gunoiul e la loc. Iar politie, iar plangere, iar cureti. Peste o saptamana e la loc. Vecinii nu tin cu tine, ranjesc atunci cand ii intrebi cine a descarcat 50 t de gunoaie pe terenul tau.
Apoi se arata extrem de deranjati de miros si daca vreunul are pile, aduce primaria+televiziunea. Ti se dau amenzi usturatoare. Daca nu ai bani sa le platesti si ai obosit sa lupti cu functionarii, ti se ia terenul.
Nicaieri in articolul din ziar  nu apar aceste adevaruri.
Se merge pe tema ca romanul cu terenul in centrul orasului e un imputit si nu matura in curte.
Cand de fapt adevarul e ca cineva din Primarie vrea terenul pe bani putini.
Si te mai miri ca lumea scuipa pe ziaristi?

Niciun comentariu: