marți, 25 mai 2010

noi greve, nicio solutie coerenta

Jeopardy spune exact ce as fi vrut sa scriu si eu, dar am citit la el mai inainte
http://stoica.hotnews.ro/iesim-sa-ne-aparam-drepturile.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+JeopardyHN+%28Jeopardy%29

3 comentarii:

Anonim spunea...

E usor sa critici sau sa dai dreptate acestei decizii. Dar sa fim seriosi, nu cei care au luat mita sau cei care accepta fel de fel de cadouri o sa sufere. Tot cei mici inghit. Dupa cum ziceam, e usor sa critici. Dar pana cand nu esti pusa intr-o situatie in care plangi noaptea ca nu ai ce pune pe masa, nu ai de unde sa stii.Pana cand nu iti storci creierii cum sa intretii o familie din 3 persoana dintr-un salariu de 1000 ron, nu ai de unde sa stii. De vorbit e usor, dar as vrea sa vad multa lume in situatia asta. Parintii mei muncesc din greu, eu sunt o fata desteapta si stiu ca o sa ajung undeva cu asta, dar nu o sa ma ajute prea mult faptul ca mor de foame.Sunt sigura ca si altii au ajuns prin forte proprii unde au ajuns, dar mi se pare corect sa le scada acelora ce isi permit, care nu o sa resimta lipsa unor 5-6 mil.Sincer, chiar imi doresc sa ii vad si pe ei ca sufera, caci a-ti emite o opinie rautacioasa e usor.

adela sirghie spunea...

@Anonim: de obicei nu public comentariile nesemnate, dar se vede ca esti o fata cu mult potential. Insa vreau sa iti spun ceva. Primul meu salariu a fost de 50 de dolari. Prin urmare, a trebuit sa imi iau si al doilea serviciu. L-am luat. In plus, dadeam meditatii de engleza. Am facut figuratie in filme. Am muncit de Revelion, de Paste, de 1 mai, de Rusalii.
Daca situatia de bugetar nu te multumeste( si sunt total de acord cu tine) de ce nu cauti sa gasesti si alte alternative?

Anonim spunea...

Nu lucrez in domeniul bugetar, inca sunt in liceu.Am muncit si eu, sunt obisnuita cu asta, dar pentru mine munca mereu a insemnat invatatura. In timp ce altii cauta slujbe in stanga si in dreapta, eu mereu am cautat sa invat cat mai mult pentru a obtine cat mai multe burse.Am 2 burse, plus cea de la stat...cea de la stat e de 65 ron pe AN. Eu invat cat mai mult pentru ca stiu ca prin asta intotdeauna m-am diferentiat. Sunt sigura ca o sa pornesc si eu de la munca de jos, dar pana atunci imi ridic intelectualul la maxim. In timp ce unii muncesc, eu invat, invat, invat, tocmai pt a le oferi pe viitor parintilor mei o viata mai buna, asa cum s-au chinuit si ei cu mine de-a lungul anilor. Nu m-am semnat deoarece nu prea vad relevanta, nu vreau sa se stie ca X a scris aia si sa emita "judecati de valoare" pe tema asta. Daca vad pe cineva pe strada cu un BMW, nu sunt rautacioasa, ii zic "bravo lui" pentru ca a stiut sa se descurce. Critic oamenii prosti care nu merita, oamenii care iau totul de-a gata si care mai sunt si "capabili" sa isi dea cu parerea ca bugetarii o merita;macar sa taca si sa zica "mersi" ca nu au grija zilei de maine. La o scadere de 10 mil dintr-un salariu de 40 un om isi poate adapta stilul de viata, insa la o scadere de 25% dintr-un salariu de 15 mil e cam greu sa faci concesiuni.Intr-adevar, se iau mite si cadouri, dar cu cealalta jumatate a bugetarilor care nu au nicio vina cum ramane? Dar pensionarii a caror copii poate nu au avut norocul/posibilitatea/potentialul de a ajunge d.p.d.v material acceptabil? Aceia sufera, dar nimeni nu se pune in locul lor. "Se face ce-i mai bine pentru Romania", dar Romania inseamna popor, nu numai buget. Poporul a ales un om si un Guvern in speranta ca il va conduce cat mai bine, capabil sa simpatizeze cu situatia lor si sa actioneze in conformitate cu aceasta. Oamenii tind mai mult inspre neoameni si ne lasam condusi de interese. A.M.