miercuri, 5 mai 2010

functionarii nu mai fac greva ca nu mai au de ce

Sindicatele au anuntat azi ca nu mai intra in greva. Au primit vesti bune de la Guvern, in sfarsit. Scopul lor a fost atins. Au tras niste semnale de alarma, au blocat toata circulatia Bucurestiului in vreo doua zile, si-au aratat muschii, au speriat pe cine trebuiau sa sperie. Acum se duc linistiti pe la sedii, ministere, agentii, comitii si alte organe abilitate. Nimeni nu ii va da afara, nepotismul a triumfat, de fapt nimeni nu si-a pierdut locul de munca. Reforma statului se va face cu ei la putere, asadar nu se va face deloc.
Of, ce bine ca in sfarsit creste TVA si cota unica, si se vor scumpi toate! De-abia astept.
Si cand te gandesti ca era cat pe ce ca bietii functionari sa fie dat afara!

2 comentarii:

Camelcutza spunea...

Problema e gestionarea proasta e banilor publici si furtul lor. Nu stiu cum, dar nimeni nu-si aduce aminte de banii aia multi furati de Udrea si Monica Iacob Ridzi pentru Eba, dar salariile amarate ale bugetarilor (profesori cu 800 de ron, functionari cu 700 de ron, medici cu 800 de ron) le stau tuturor in gat. Ciudat cum oamenii nu vad decat dintr-un punct de vedere...

adela sirghie spunea...

Daca problema ar fi numai aceste trei fete, lucrurile ar fi foaaarte simple, ar sari lumea pe ele si le-ar desfiinta. Politica romaneasca insa este un fel de mocirla in care se tavalesc toate partidele politice, PDL, PNL, PSD. Exista o zona a intelegerilor intre aceste trei partide: zona banilor, dar a banilor fara numar, vezi Afacerea Sterling, Rompetrol, Tigareta scl. Nimeni nu va fi gasit vreodata vinovat. Pentru ca de-a lungul celor 20 de ani, toata lumea are dosare contra toata lumea. Il iei la rost pe Adrian Nastase cu termopanele si cu containerele din China? Poftiti dosarul Elenei Udrea. Aaa, o iei pe Elena Udrea? Ia chemati-l pe Voicu la DNA sa ne jucam de-a soarecele si pisica si sa facem valuri. Acesea sunt jocurile puterii, prea complicate pentru a fi vreodata descalcite. Toti sunt bagati in aceste lucruri, de aceea Romania este tara cu cea mai mare coruptie si in care nu a fost gasit niciodata vreun vinovat.
Cat priveste functionarii publici, inteleg ca din punctul tau de vedere sunt muncitori, saraci si cinstiti, dar atata vreme cat oriunde merg pentru o stampila, nu reusesc nimic fara spaga (adica bani) si pile, am tot dreptul din lume sa am o alta parere. Deci poate ca nu salariile ne stau in gat, ci spagile pe care trebuie sa le platim in plus. Iar mama mea, care e pensionara, nu se poate duce la medic fara plicul cu spaga, pentru ca risca sa nu o bage nimeni in seama toata ziu.
Dar totusi sunt curioasa, voi cum procedati? Cand un functionar iti tine actele din septembrie pana in martie doar pentru ca vrea mai multa spaga?
Ti se intampla vreodata sa te intrebi daca filmul Moartea domnului Lazarescu e real? Sau ti se pare fictiune? Arta abstracta?
Sau ai vazut cum se lumineaza la fata o asistenta acra atunci cand ii da cineva o atentie si ii face urgent loc prin fata, sa nu mai stai la coada ore in sir? Poate crezi ca sunt singura care crede aceste lucruri oribile despre sarmanii bugetari, dar atata vreme cat le traiesc pe pielea mea, nu mi se pare ca trebuie sa simpatizez cu ei. Liderii lor sindicali ii reprezinta cel mai bine.
Repet, esti prea patimasa. Ca sa te cred, as avea nevoie de un functionar dezinteresat si binevoitor la Primaria sectorului 5, de la care nu cer vreo favoare, ci doar sa actioneze, fara spaga, conform legii.