miercuri, 23 decembrie 2009

ungurii si cultura

Relu Fenechiu sare la gatul lui Kelemen Hunor, cu care zice ca e prieten, ca de ce i s-a dat ungurului Cultura?
Vad ca s-a facut multa valva in jurul numirii unui ungur la Ministerul Culturii.
Opozitia liberala, cea cea care a propus un prim ministru neamt(=seriozitate, garantie, lucru durabil, evident, la vremea respeciva) vine acum si striga in gura mare ca jos ungurii cu laba de pe cultura, ca in felul acesta noi romanii, ne pierdem identitatea.
Se incearca o exacerbare a acestei probleme. Hunor e roman(pana una alta) si vrea sa faca treaba intr-un guvern si intr-un minister pe care liberalii l-au refuzat, nedorind sa fie condusi de Baselu sau Boc. Daca liberalii tineau asa de mult la cultura, trebuiau sa intre la guvernare, nu sa stea pe margine ca sa pandeasca orice miscare si sa sara la beregata.
Intrebare: de ce e valabil un prim ministru neaamt, iar un ministru ungur e acuzat ca fura identitatea Romaniei?
Alta intrebare: cand isi vor reveni liberalii si se vor ocupa de lucruri mai serioase? De exemplu de taxa de prima inmatriculare, care e "opera"lor.

2 comentarii:

teo detto teo spunea...

"...e usor a scrie versuri..." avand sentimentul ca, vezi-Doamne! cata dreptate avem noi, si numai noi. Pe cand ei, si numai ei... "niste rai, si niste fameni"... trebuiesc distrusi, pt. ca atunci cand sunt la putere fac numai rele, iar din opozitie, saracii, "stau pe margine ca sa pandeasca orice miscare si sa sara la beregata." Dar, daca bine-mi-aduc-aminte, chiar asta e rolul opzitiei. Iar a pune intrebari cu raspuns precis, precum faceti Dvs. aici, stimata Adela, inseamna a cauta niste noduri la o papura, care de fapt nici nu e papura, e trestie, care de fapt nici nu e trestie, e fan, care de fapt nici nu e fan,e ac pierdut... Haideti sa fim seriosi, si sa ne ocupam de alte-alea, ca ne-ar sta mai bine. Nu de alta, dar daca din politica intelegem doar ca opozitia tre' distrusa, chiar si atunci cand e la putere (sau chiar atunci nu?) inseamna ca nu intelegem nimic. Va doresc mult spor in toate cate vreti sa le faceti!!!

adela sirghie spunea...

imi pare rau, nu ati inteles nimic.