sâmbătă, 16 martie 2013

Pedofilia si biserica

Pedofilia este o boala ce trebuie tratata, nu o infractiune, sustine un cardinal-iata AICI
Da,  se intampla acum, nu in epoca de piatra.
Am dat Like articolului, nu pentru ca as fi de acord cu cardinalul(dimpotriva!), ci pentru ca as vrea ca astfel de articole sa fie mediatizate mai des, pentru ca astfel de lucruri sa fie sanctionate de opinia publica.
Orice ar spune biserica, eu cred ca pedofilia este o infractiune, nu o boala. Orice preot care a cazut in pacatul pedofiliei trebuie tratat ca infractor, nu ca "bolnavior"

Voi, cei care aveti copii, ce parere aveti?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Nu am copii asa ca nu pot sa spun nimic din postura asta, insa am vazut ca apar din ce in ce mai multe cazuri de acest gen, de preoti pedofili. Cred ca astfel de intamplari se petrec de cand lumea, doar ca acumsunt si mediatizate. Acum cativa ani nu era zi sa nu apara cate un caz de popi gay sau pedofili. Am observat ca baietii sunt mai mult supusi la altfel de traume.

Anonim spunea...

Am uitat sa ma semnez cred. Sunt Ana.

alina spunea...

Am un copil vitreg dar nu are importanta aici. Pedofilia este si o boala, da...dar dincolo de asta este o infractiune. Si schizofrenia e o boala insa daca-ti da in cap ca te vede cu 5 ochi...infractiune. Faptul ca este o boala nu e o scuza ci un fapt. Iar preotii nu sunt "bolnavi" de pedofilie, ei aleg sa fie astfel. Ce se intampla in caminele seminaristilor de la Teologie...asa nu-i boala, e instinct sexual nemanifestat corespunzator...ca sa nu zic ceva si de sadism...