sâmbătă, 24 noiembrie 2012

iar demagogie

Fondurile de la UE sunt combustibilul nostru pentru urmatorii ani. Altii nu avem. Inteleg acest lucru. Toti vor ca aceste fonduri sa creasca. Sa creasca, nu zic nu. Dar cresterea lor trebuie vazuta ca ceva secundar.
Absortia lor, aplicarea unor mecanisme eficiente pentru ca aceste fonduri, prin programe, sa ajunga la oameni, acesta este principala problema.
2 miliarde din 20 de miliarde puse la dispozitie este foarte putin. 10% este insignifiant la cata foame, la cate probleme, la cata saracie exista in Romania.
Dar aici intervine Guvernului: ce face el pentru a creste aceasta absortie? Nimic. Tipa ca vrea mai multi bani, dar nu are mecanismul prin care sa ii si bage in traista.
Aiuritor. Ar rebui ca UE sa nu ne dea niciun ban pana cand Guvernul nu prezinta mecanismul prin care poate sa ii absoarba.

2 comentarii:

Rascanu Geanina spunea...

nu sunt in stare sa faca niste proiecte bune, toti vor sa bage in buzunarele lor si atat,in rest numai dezinteres si nesimtire.

adela sirghie spunea...

Sapte luni de guvernare... dar se poarta de parca ar fi tot in opozitie, ii gasesti mereu invitati pe la televizor, plangandu-se.