joi, 1 martie 2012

NU NU NU

Mersul la biserica si inchinatul la icoane vor fi doua bune obiceiuri ortodoxe pe care copiii le vor invata in clasa pregatitoare.  E interesant sa cunosti istoria religiilor, e util si placut, insa AICI nu este decat o mizerie.
Cand impui astfel de lucruri e clar si evident: biserica pierde teren din ce in ce mai mult si cauta supusi. Noi si tineri supusi. Altfel risca sa nu le mai cumpere nimeni lumanarile, sa nu le mai plateasca nimeni acatiste, nunti si botezuri.

3 comentarii:

Alexandra G. spunea...

Si eu gandeam asa inainte si nu e deloc bine. Nu trebuie sa te gandesti mereu la bani chiar daca ceilalti o fac. Inca ceva, la biserica nu conteaza banii pe care ii dai, aia sunt pe ultimul loc. Ei ajung pe primul numai in momentul in care tu gandesti asa.

adela sirghie spunea...

Eu nu stiu despre ce vorbesti...

Laura spunea...

Tot legat de treburile astea,la mine in cartier s-a construit o biserica mai mare, iar prin noiembrie au venit "neshte inshi" sa o picteze. Dar, acesti pictori trebuie sa si manance nu? Ei bine, s-a gandit preotul ca cel mai bine ar fi ca fiecare familie din cartier sa faca de mancare intr-o zi pentru ei. Astfel ca trebuie sa le dai de mancare dimineata, la pranz, gustare, cina, gustare. Daca nu, preotul in biserica a spus ca "veti avea voi nevoie de mine la nunti, botezuri, inmormantari si mai vedem atunci!". Frumos nu? Bunica mea a insitat sa ducem si noi ca deh, asa sunt bunicile si am fost si eu sa o ajut. Am intrat in biserica si pictorii erau atarnati pe niste scaune, dormeau lejer, ca in vacanta.Si mai locuiesc si in sectorul 1...daca era undeva la tara poate n-as fi avut "pretentii".