marți, 15 februarie 2011

Nu mai hraniti maidanezii!!!

Acesta pare sa fie strigatul a jumatate din populatie. Cealalta jumatate nu striga nimic, dar ii hraneste.
Cei care striga uita ca daca nu hranesti animalele, acestea devin violente si sfasie. La fel ca si oamenii. Cand le lipseste hrana, oamenii devin animale si se sfasie intre ei.
Cainii nu au dat iama in orase. Au fost adusi de oameni si domesticiti. Oamenii i-au luat, i-au hranit si i-au pus sa pazeasca intrarea caselor. Si sa sfasie dusmanul/hotul care forteaza intrarea in proprietate. Prin urmare, au o responsabilitate fata de ei. Sa ii hraneasca si sa ii sterilizeze daca nu vor pui.
In niciun caz nu au responsabilitatea sa ii lase sa umble aiurea pe strazi, sa ii infometeze, sa ii omoare in chinuri.
Respnsabilitate inseamna sa il sterilizezi si sa ii dai de mancare pana moare de batranete.

Un comentariu:

Anonim spunea...

La noi in tara, inmultirea animalelor se face necontrolat. E ca un robinet, care porneste din casele oamenilor ce isi lasa cainii sa "se descarce hormonal", sau sa "isi faca de cap, ca doar simt si ei nevoia ca tot omul" sau "sa lasam totul in voia lui Dumnezeu, ca el nu ar fi de acord cu sterilizarea" si alte afirmatii pe care le-am auzit. Ceea ce nu stie lumea este ca probabilitatea la o catea nesterilizara sa faca cancer de piometru, este foarte mare, iar Dumneze n-o fi de acord cu sterilizarea, dar ma gandesc daca este mai crestinesc sa ii omoram in mod barbar cu bate sau impuscati, asa cum fac hingherii "din lipsa de fonduri". De-ar sti lumea cata munca se face intr-un grup de oameni voluntari din cadrul unui ONG, cat de greu este sa convingi ca nu toti furam si ca banii donati se duc catre sterilizari si tratamente si hrana unor animale maltratate, mutilate aflate in adapost. Cat de greu este sa nu cedezi cand vezi in jurul tau atata rautate...educarea este cea mai importanta.e simplu sa spui "vai saracul caine" si sa pleci mai departe. Fac parte dintr-o asociatie de protectia animalelor care chiar lupta pentru o lume mai buna, mai curata, mai dreapta. Una din putinle care chiar nu au nimic de ascuns, si criticata de toti ceilalti "luptatori pentru drepturiel animalelor" petru ca nu ne incredem in organizatii gen ASPA-autoritatea si supravegherea animalelor sau PETA-People for the Ethical Treatment of Animals, care au mult de castigat din vanzarea cainilor morti catre fabricile de covoare sau catre fabricile de cosmetice. Acesti maidanezi nu vor disparea niciodata din tarile slab dezvoltate ca Romania, India, Moldova si altele, pentru ca ar insemna sa se puna capat acestor afaceri banoase. Sustin sterilizarea animalelor fara drept de monta....