marți, 4 ianuarie 2011

Catedrala Mantuirii Neamului

Pentru aceasta constructie megalomanica se vor gasi bani. Sute si sute de milioane de euro asteapta sa fie cheltuiti in acest fel. Deci bani sunt. Si saracie si minciuna pe masura.
Aceasta este imaginea Bisericii in 2011: la ani lumina de nevoile adevarate ale oamenilor.
Ar trebui sa intoarcem spatele acestei Biserici mincinoase si lacome. Eu am facut-o de muuulti muulti ani. Sa nu mai calcam pragurile ei pline de orgolii si sange si sa nu ma platim preotii nici la spovedanii, nici la casatorii, nici la inmormantari. Sa ii lasam bugetari la stat.
 Si sa ne rugam sub cerul liber, pentru ca numai asa am putea fi aproape de Dumnezeu.
Dar cati oameni au curajul sa faca asta? Avem in spate traditii, familie, manipulari atroce ce dureaza de mii de ani.

Un articiol interesant AICI

2 comentarii:

Annamaria spunea...

Ma uit cu stupoare la stiri si vad poporul nostru drag care se calca in picioare pentru 'apa sfintita' de preoti. Batrani, tineri, copii...nu conteaza..toti vor sa ajunga la agheasma. Imi pare rau sa spun asta, insa romanii sunt efectiv indobitociti de religie, preoti, ortodoxism. Cum sa crezi ca apa respectiva te poate ajuta in vreun fel?! Numai tu singur te poti ajuta in viata...
Sunt de acord cu ce spui tu Adela, ar trebui ca fiecare roman si nu numai, sa intorca spatele bisericilor, preotilor si sa nu se mai dea spaga (pentru ca asa se numeste plata nuntilor, botezului etc.). Si spun un categoric NU Catedralei Mantuirii Neamului! Sunt batrani amarati pe strada care tremura de frig si asteapta mila trecatorilor ca sa manance ceva in ziua aia, iar preotii se lafaiesc in lux, cu multa nesimtire! Si arunca o pata rusinoasa pe obrazul romanilor cu Catedrala lor opulenta. Cel mai dureros este ca nu se va schimba nimic, pentru ca romanul, in loc sa ia atitudine in fata a ceea ce i se intampla, impune si i se ia in tara asta, prefera sa se duca la preot, ca el ii pune o vorba buna la Doamne Doamne, care va prelua toate nenorocirile si le va rezolva. E mai usor sa te plangi (rogi) decat sa actionezi.

adela sirghie spunea...

Biserica e in sufletul omului, iar evlavia la tot pasul e o fatarnicie" (Ion Creanga)