miercuri, 31 martie 2010

un arest care nu dovedeste nimic

Faptul ca Voicu e in arest, e prezentat de presa pro-pd ca fiind o mare victorie. Ai arestat un cap al interlopilor, gata, te falesti si te plimbi tantos nevoie mare prin targ, cu un zambet pana la urechi, ca si cum gata, ti-ai facut treaba!
Voicu este parte dintr-un sistem, sistem ticalosit(n-am gasit alta rima) in care suntem cu totii angrenati. Si tu, daca esti om cinstit, stai cuminte pe scaunul tau si savurezi dimineata de dimineata cate o cafea aromata in timp ce citesti presa online. Esti la nivelul de jos al sistemului, intaresti baza de fraieri- dai spagi ca sa rezolvi o stampila, esti la curent cu toate mizeriile, dar nu faci nimic, pentru ca ai rate, familie, obligatii, crezi, pe buna dreptate, ca nimic nu se poate schimba oricata galagie ai face. Aici, in baza de jos suntem cei mai multi. Nu putem fi cu totii baieti destepti, nu putem face afaceri cu statul, nu putem avea cu totii averi de zeci si sute de milioane de euro.
In acest timp, sunt sigura, Voicu a fost deja inlocuit in sistem. A venit un Petrica sau un Costel, tot baiat bun. Viata merge mai departe. Trebuia un sacrifiuciu, nu? Lupta cu coruptia trebuie sa aiba macar temporar cate o victima, nu?

Niciun comentariu: