marți, 26 ianuarie 2010

gripa porcina

dupa nebunia cu vaccinarea care a urmat mortii lui toni tecuceanu(sa-i fie tarana usoara!), gripa porcina a ajuns sa tina paginile ziarelor pentru ca mai toate tarile civilizate au comandat milioane si milioane de doze. au platit sume uriase companiilor farmaceutice, ne-au speriat ca e vorba de o pandemie, iar acum stau cu zeci de milioane de doze nefolosite. nu au cui sa le vanda, evident.
ma gandesc ca poate anul viitor raspandacii isi vor face treaba mai bine si multa lume le va plati ca noi. Pe cat pariu ca virusul acesta ramane pe anul viitor? Noroc ca de data aceasta vom avea vaccinuri din timp.

2 comentarii:

carnetul de retete spunea...

Da, in sfarsit am primit bonul pentru vaccinare, vaccinul este deja disponibil de 2 luni. Voi astepta inca 2 luni si iarna va trece.
Problema este ca vaccinul nu a fost testat, destul de mult timp inainte. In plus, au descoperit ca aici in Franta, la o populatie de 65 milioane de oameni, ar fi fost deja contaminati 20 milione, fara sa avem toate simptomele acestei gripe.
Cate lucruri o sa mai auzim inca, adevarate sau false...

adela sirghie spunea...

Deja compania farmaceutica Sanofi a amenintat cu o alta pandemie anul viitor. Inteleg ca ei stiu deja, deoarece lumea ii suspecteaza ca detin atat microbul, cat si antidotul/
Mie nu mi se pare deloc SF.