duminică, 20 septembrie 2015

Vin musulmanii

Faptul: valul masiv de musulmani va veni cu siguranta peste toata Europa, ei au fost deja chemati oficial de Merkel. Sunt milioane care se indreata spre noi, cei care deja au ajuns nici nu conteaza ca numar.

Europenii sunt, in acest context, impartiti in doua mari tabere: cei care vor sa ii salveze pe refugiati si traiesc in umbra calduta a viitoarelor fapte bune cu care isi vor innobila viata, si cei care se opun vehement primirii lor in UE. Ambele parti exagereaza, pentru a castiga cat mai multa atentie din partea interlocutorilor.
Cei care spun ca sunt la mijloc si recunosc frica, pe de o parte, dar si dorinta de a ajuta si a-i tria pe cei vor primi azil, sunt trecuti in partea oponentilor. Deci calea de mijloc nu exista in cifrele oficiale, desi majoritatea se simt exact in aceasta pozitie. Parerea lor se va nuanta in functie de evenimentele viitoare.

Un val urias de musulmani (deocamdata se vorbeste de sapte milioane) nu are cum sa nu ne schimbe viata, fie ca vrem fie ca nu vrem. Vor exista provocari si din partea crestinilor care nu ii vor, si din partea lor.
Nu va amagiti ca vor ocoli Romania, pentru ca Ro nu e Schengen. Probabil ca va fi in viitorul apropiat, caci nu va mai conta deloc. Nu uitati ca aici, la noi in tara, se construieste cea mai mare moschee din Europa si o scoala islamica.
Obisnuiti-va cu gandul: viata noastra se va schimba. Va trebui sa renuntam la multe dintre privilegiile pe care le-am avut in trecut.

Partea cea mai urata am lasat-o insa la final: in privinta subiectului cu musulmanii, toata lumea are sentimentul ca este fraierita, chiar si cel mai naiv dintre europeni vede ca balbele majore din ultima luna sunt o patura sub care ne sunt ascunse lucruri, manipulari si strategii care nu au cum sa fie in favoarea noastra.

Niciun comentariu: