duminică, 18 martie 2012

Cersetorii nu au ce cauta in preajma lacaselor sfinte!

Iata ce citesc azi, stupefiata, in Hotnews:

Cluj-Napoca: Tinerii absolventi de Teologie, trimisi sa alunge cersetorii din fata Catedralei Mitropolitane

de Alina Neagu HotNews.ro
Sâmbătă, 17 martie 2012, 18:31 Actualitate | Esenţial


 ​Reprezentantii Mitropoliei Clujului le-au cerut unor tineri absolventi de Teologie sa ii alunge pe cersetorii din fata Catedralei Mitropolitane, astfel incat credinciosii care vin la slujba sa nu mai fie deranjati.RevistaEvenimentelor.ro scrie ca noua absolventi de teologie, care activeaza deja in sectorul social-misionar, fiind cantareti, au fost chemați la Mitropolie, unde li s-a propus ca timp de 5 ore pe zi sa stea cu randul în fata Catedralei Mitropolitane si sa alunge cerșetorii. Cei care au refuzat sa se supuna deciziei au primit un ultimatum ca sambata, 16 martie, sa demisioneze. 

Contactat de RevistaEvenimentelor.ro, purtatorul de cuvant al Mitropoliei,Parintele Bogdan Ivanov, nu a negat existenta acestei decizii, ci doar pe cea a ultimatumului. El a motivat decizia de a li se cere absolventilor de Teologie sa ii alunge pe cersetori spunand ca autoritatile locale nu îi ajuta suficient în acest sens, recunoscand ca s-a apelat la personalul angajat în posturi neclericale pentru a face acest lucru.

Purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului a mai spus ca nu considera acest lucru sub demnitatea unui teolog, adaugand ca tinerii care nu doresc acest lucru sunt liberi sa isi caute alt loc de munca, in conditiile in care 160 de noi absolventi de Teologie asteapta anual sa fie angajati.

joi, 1 martie 2012

NU NU NU

Mersul la biserica si inchinatul la icoane vor fi doua bune obiceiuri ortodoxe pe care copiii le vor invata in clasa pregatitoare.  E interesant sa cunosti istoria religiilor, e util si placut, insa AICI nu este decat o mizerie.
Cand impui astfel de lucruri e clar si evident: biserica pierde teren din ce in ce mai mult si cauta supusi. Noi si tineri supusi. Altfel risca sa nu le mai cumpere nimeni lumanarile, sa nu le mai plateasca nimeni acatiste, nunti si botezuri.