miercuri, 31 iulie 2013

URSUL BRUN

Daca s-ar putea, lumea l-ar linsa pe omuletul ACESTA rau si obraznic. Romanii sunt revoltati ca a raspuns atat de urat si atat de plin de sine. Pe buna dreptate, oarecum.
Fenomenul insa e in ograda noastra. Raspunsul lui cinic nu cuprinde niciun neadevar. Politicienii vand tara pas cu pas.
Desi in fiecare an multi se infioara de masacrul pe care il face Ion Tiriac cu amicii lui amatori de sange cald si vanatoare, lucrurile continua nestingherite. La Tiriac e vorba de trofee. De sute de trofee. Nimeni nu il impiedica, in fiecare an se repeta povestea. Tiriac face poza nu langa un urs brun, ci langa mormane. Daca ar vrea, cred ca ar putea sa impuste si oameni si tot nu i s-ar intampla nimic. In Romania, desigur.

Asadar: il linsam pe cel care a spus ca ne va omora toti ursii, ca e strain si rau si prost si nesimtit si a venit in tarisoara noastra. Dar fenomenul va continua, caci aprobarile vin de la partid. NOI omoram ursul brun, nu strainii.
Daca gresesc, va rog sa ma corectati


luni, 15 iulie 2013

Poate...

Nu am mai scris. Nu am mai putut. Am facut o indigestie la justitia televizata din Romania. Poate plec in vacanta, ma detasez si incep sa scriu iar.
Ii admir insa pe cei care au ramas pe baricade.

Ca fapt divers: aseara am dat like unui ungur care scrisese pe peretele lui o perla de la Bac-ul romanilor. Ceva de genul "cand au venit ungurii prima oara in Transilvania, au  gasit aici alti unguri" Pe ungur il cheama Attila, e un tip haios si simpatic, are si el o matza neagra. Apoi m-am gandit ca nimeni nu va sti de ce i-am dat eu like lui Atilla, ca nu am avut chef sa explic.
Da, sunt de acord cu Atilla: lipsa culturii/educatiei/invataturii va fi ghidul nostru suprem peste-sa zicem, zece ani.  Sau mai putin.