luni, 17 iunie 2013

ANDREI MARGA

Cand eram eu studenta in Cluj, la Babes Bolyai, despre Marga se vorbea cu un mare respect. Dar respect ardelenesc, din cel care implica admiratie fara ciuda. Avea o gandire liberala, a facut foarte multe lucruri bune. Nu stiu de la ce punct anume a inceput decaderea lui. Cum a putut, ce hybris l-a manat sa se avante din ce in ce mai mult in dizgratia colegilor lui, apoi a unei tari intregi.  Parca ar fi avut un destin de erou de tragedie greaca. Porneste bine, straluceste, apoi Zeul ii ia mintile. Sfarseste in mizerie.

Dar nu despre Marga am de gand sa va vorbesc. Ci despre cine ii va lua locul. Se pare ca Alina Mungiu -Pippidi. Ar fi o veste buna. Poate se mai linisteste si ea, caci in ultima vreme parea sa aiba un discurs asemanator cu cel al haterilor care te urmaresc pe blog si pe facebook.
A fost indeajuns de vocala incat sa aiba si ea o soarta buna, cum are acum Doina Uricariu, la ICR New York. A servit, e rasplatita.
Are si PSD -ul intelectualele lui...

vineri, 14 iunie 2013

DIZLIKE

Ma mai uit pe Facebook. Oricum, cred ca apar mereu online pentru ca se conecteaza automat si nu am niciun chef sa caut setari sa rezolv problema.
Insa fac parte dintre persoanele care se amuza si se informeaza, deci relatia mea cu Facebook este una mai degraba relaxata. Nu am facebook pe teefon.
Dar consider ca am aflat multe lucruri interesante in acest mod, deci nu am a ma plange in vreun fel.

La un moment dat, una dintre prietenele mele scria ca ea da delete tuturor celor care i-au dat Like unei pagini a unui om politic. Nu conteaza care. Se lauda de parca asta ar fi cine stie ce fapta de vitejie care ar alinia Romania pe calea desavarsirii absolute. Eu nu eram fan al paginii, dar ma manca mana dreapta sa devin, ca sa vad daca imi da delete. Noi doua fiind prietene reale, nu virtuale. Sau ar fi fost mai bine sa ii spun aham, esti prietena cu nu stiu cine care mie mi se pare o scursura de om, pai iti dau eu un dizlaic cat casa, ca sa vezi cum sterg eu pe jos cu zece ani de prietenie si sa vezi cum e...

 Nu am facut nici una nici alta, dar m-am gandit destul de mult la intoleranta prietenei respective cu lista ei de prieteni. Nu, draga mea, nu poti controla toata lista prietenilor tai...
Un alt amic ne scria toat asa, foarte important, ca va dau dizlaic daca mai imi puneti link-uri politice, caci pe mine nu ma intereseaza politica. Pai nici pe mine nu ma intereseaza, dar uita ca ea se intereseaza de noi si nu putem iesi din bucla asta in care am intrat acum 23 de ani, de la Mineriadele glorioase ale lui Iliescu.
Bun si au mai fost cativa care tot asa anuntau dizlaicuri in cazul in care grupul de prieteni mai facea una sau alta, considerate nesimtiri si obraznicii, de exemplu posteaza poze cu mancare...
Mie aceste amenintari mi se par foarte stupide. Vrei sa dai dizlaic? Da-i dizlaic. Oricum el scrie pe wall-ul lui, care e casa lui virtuala, iar daca nu iti place, nu-l  frecventa.
Asa cum este si acest blog. Intrati aici daca aveti chef, daca credeti ca gasiti ceva interesant. Nu e nevoie sa fiti de acord cu ce scriu. Puteti sa aveti o parere diferita. Nu am planuit sa aliniez toti cititorii acestui blog dupa preferintele mele.

joi, 13 iunie 2013

13 iunie 2013

Iata ce scrie astazi Theodor Baconschi pe Facebook. Daca credeti ca e vreun neadevar in cele de mai jos, va rog nu ezitati sa imi spuneti. Dar mineriada din 13-15 iunie nu a insemnat doar moarte si umilinta. A fost punctul in care Iliescu si gasca lui si-a dat seama ca ne pot spulbera, ca ne pot minti in fata, ca nimeni niciodata nu ii va trage la raspundere. Repet: ca pot sa faca orice si sa nu ii traga nimeni la raspundere. Iata de ce trebuie sa iti fie frica sa stai in Romania anului 2013. Pentru ca lucrurile nu s-au schimbat. Oricand 13-15 iunie poate fi reeditat. Cu aceeasi baie de sange.

"Ion Iliescu, azi, de Inaltarea Domnului, in care nu crezi, comemoram si 23 de ani de cand ai chemat minerii din Valea Jiului, ca sa faca din Bucuresti o Vale a plangerii. Din 1950, servesti utopia criminala a bolsevismului. Ai confiscat cu grupul tau pro-sovietic revolta anticomunista a unor romani exasperati si curajosi. Cei mai numerosi morti din revolutia deturnata de tine au fost inregistrati DUPA ce l-ai lichidat pe Ceausescu. Ai refondat partidul-stat, ai acoperit jaful anilor 90, ai izolat o tara privita in toata lumea cu simpatie. Dupa mineriadele tale, cei mai destoinici tineri au emigrat. Niciodata nu ai avut vreo urma de regret pentru aceste fapte. Justitia oamenilor nu te-a atins. Urmasii tai conduc si astazi Romania, plini de bani si de voie buna"