joi, 23 august 2012

DA sau NU?

7,4 milioane au votat DA pentru demitere, 1 milion NU, iar 10 milioane n-au dat curs chemarii USL de realizare a cvorumului.

In realitate, cei 7,4 care au votat DA nu sunt nici ei 7,4 milioane deoarece sunt foarte multe cazuri dovedite de frauda si vot multiplu(mentionez in sprijinul acestei afirmatii si acele localitati unde procentul de vot este de peste 950%, o aberatie 2012), dar nici cei 10 milioane nu au stat acasa pentru ca au vrut sa il sprijune pe Basescu prin boicot. Dar ar fi putut iesi la vot daca ar fi considerat ca Traian Basescu este tiranul care suge sangele poporului. Nu au facut-o, deci revolta lor nu a fost apocaliptica, ci mai degraba au ajutat boicotului.

 De ce am stat eu acasa? Pentru ca USL nu m-a convins deloc de bunele si frumoasele intentii cu care au venit la guvernare. Pentru ca au fost mult prea lacomi. Au vrut totul mult prea repede. Pentru Usl, eu, Adela Sirghie sunt un om mort. Un uomo finito. De fapt, legea imi da dreptul sa nu votez, nu am facut nimic ilegal. Pot sa nu particip daca nu vreau. Pe mine nu m-a tinut nimeni acasa. Nu mi-a dat nimeni sms sa nu merg la vot. In schimb, in ziua votului, am primit nenumarate sms-uri, atat eu cat si sotul meu, prin care eram indemnata pompieristic, sa merg la vot. Mi-au cazut greu acele sms-uri, deoarece la final de luna, eu sunt cea care plateste factura mobilului. Telefonul si cartela sunt proprietatea mea. Nu am nimic impotriva afiselor stradale, a publicitatii politice. 

Ei bine, pentru ca nu am votat, USL-ul mi-a spus ca sunt un om mort. O sansa ca sa ma castige de partea lor ar fi fost sa imi demonstreze altfel ca am gresit stand acasa. In acest moment insa, USL nici macar nu guverneaza. Adica nici macar nu isi face treaba. In loc sa se ocupe de agricultura, de exemplu, unde situatia e dramatica de-a dreptul si pe de-a-ntregul, a lasat tara rapusa de seceta ca sa se poata certa, parte-n parte cu Barosso, Merkel, cu Redding, cu americanii. 

Pesemne ca eu voi conta din nou, in toamna, la parlamentare, cand voi primi din nou sms-uri. Ma vor invia din morti...

miercuri, 22 august 2012

Hanibal-Eugen Jebeleanu

seara poetica pe blogul meu plin de frustrari:


Nimeni n’avea ceea ce el avea:
superba lui trufie
si elefantii
si labele lor sfarâmând vertebrele
acestor Alpi albiti de spaima.

Calca, de- abia sa se auda, peste stânci
si s’auzea în luna, si
nimeni nu mai vazuse trâmbitele
de piatra ondulanda ale acestor fiare.

Si n’au învins.
 



NU citi daca esti sensibil:)

Nu e mesaj politic, acum am alte frustrari.

miercuri, 15 august 2012

De-a dreptul rusinos

In aceasta seara de Sfanta Marie Mare, cei mai importanti oameni din stat-in acest moment, presedintele Crin Antonescu si prim-ministrul Ponta, se stropsesc, ambii, de numa-numa, la Traian Basescu, sa le spuna procurorilor sa nu mai ancheteze/streseze/intimideze oamenii care au fost depistati ca au votat multiplu.
Este jalnic sa vezi, ca cel pe care il numesc ambii, "un simplu cetatean", "omul din garaj" sau ceva gen "somerul in maioul albastru" il acuza doi masuli Alfa, maturi, insurati, politicieni de anvergura, care au schimbat Avocatul Poporului, presedintele Senatului, un prim ministru si un presedinte, nu pot sa se mobilizeze si sa rezolva ei insisi treaba asta.
Dragilor, presedinte interimar si prim-ministru, ati vrut sa fiti exact ceea ce sunteti. Ce ar fi sa va descurcati cu treburile tarii? Ce credeati ca scrie in job description la "prim-ministru" si "presedinte"? Ce-l tot apelati pe Basescu sa va rezolve voua problemele? De ce nu puteti voi face chestii prin care sa ne demonstrati ca sunteti cat de cat competenti si ati meritat 7,4 milioane de voturi? Nu vi se pare rusinos? Iar va plangeti ca va intimideaza omul din garaj? Pai daca el poate de acolo din mahalaua aia a lui, din garajul acela de unde tine conferintele de presa sa rezolve probleme si voi nu puteti, dupa atatea luni in care ati facut tot ce ati vrut, nu inseamna ca apeland mereu la el ii recunosteti meritele?
Nu va convin sutele de dosare cu nereguli ale procurorilor? Trebuia sa pregatiti mai bine suspendarea si referendumului. Nu e vina lui Basescu ca voi nu l-ati suspendat cu trebuia...
Si de ce sa nu ii sustinem pe procurori daca verifica listele si votantii cu nereguli? Voi ati vrut sa ne renumarati pe toti si vi s-a parut legitim.
Va rog sa va descurcati si singuri, presedinte si premier!


joi, 9 august 2012

Curtea Constitutionala

Videanu spune pe B1 ca sunt localitati unde procentul de votanti a fost peste 900%. Sper sa si poata demonstra acest lucru.
Iar Curtea Constitutionala este la fel de corupta precum celelalte institutii din tara, la fel de onorabile.
La cate marsavii au facut si la cate mai planuiesc, ar trebui dati afara si umiliti in public, in piata centrala, in pielea goala.

sâmbătă, 4 august 2012

Cooperativa "munca in zadar"

Intr-o tara ca Romania, cu aprox 22 de milioane de locuitori, nu se poate face un mini-recensamant in luna august. Alti bani, alta distractie, alt rezultat dezastruos. PUNCT. 
(Asteptam cu nerabdare sa bifam cu avant pionieresc si urmatoarea aberatie de pe lista celui mai cinstit si destoinic guvern al Romaniei, Guvernul Ponta)

joi, 2 august 2012

O tara si doi presedinti

...si noi, populatia care aluneca pe tobogan, rapid, direct in Iad: divizati, cu un curs leu-euro care incepe sa te sperie si fara perspective europene.
plan B

miercuri, 1 august 2012

Am obosit

Stiind ca nu am mers la vot, multe voci tin sa imi spuna cat de obosit si de terminat pare sa iasa Basescu din  povestea cumplita a referendumului. Si eu le-am spus tuturor ca asa este, ca i se citeste epuizarea pe chip. Ca e normal sa fie asa, dupa o batalie de asemenea anvergura. Chiar si noi, cetateni de ambele tabere, care am stat pe margine si am urmarit stirile, tot lipsiti de vlaga suntem la data de 1 august. Luptele epuizeaza.
Asteptam invalidarea referendumului. Basescu iese obosit si sifonat, nici pe de parte victorios, dar nici infrant. A mai castigat timp. Dar macar a iesit viu. Pe de alta parte, dupa invalidarea referendumului, Ponta si Antonescu vor iesi morti din punct de vedere politic.