vineri, 30 septembrie 2011

CINE A SCRIS BIBLIA?

Cine a scris Biblia ?

Drept-credincioşii autohtoni n-au nici cea mai mică idee
                                  despre Cartea Sfântă a religiei pe care o practică.

de Andrei Plesu ( Adevarul )


''Circulă pe „YouTube" un reportaj amuţitor realizat de Prahova TV. Într-un sat oarecare, un tânăr reporter îi întreabă pe trecători dacă ştiu cine a scris Biblia. Să fiu slujbaş al Bisericii, preot, teolog sau profesor, aş cădea, după cele şase minute ale reportajului, într-o neagră nevroză.
Drept-credincioşii autohtoni, cei care rup hainele aproapelui pentru o fiolă de apă sfinţită, cei care stau la rând cu zilele ca să mângâie moaşte de sfinţi, cei care pun Biserica pe primul loc în ierarhia încrederii lor, n-au nici cea mai mică idee despre Cartea Sfântă a religiei pe care o practică. Cei mai cinstiţi recunosc că nu-i cunosc autorul, ba chiar că n-au citit-o niciodată.
Dar hai să zicem că problema autorlâcului, când vorbim de un text sacru, e o problemă sofisticată şi că un enoriaş din popor se poate mântui fără să intre în asemenea fineţuri. În definitiv, dacă duce o viaţă decentă, dacă merge regulat la biserică şi dacă respectă datina, poate spera, cu oarecare îndreptăţire, să fie bine privit la Judecata Finală. Vorba lui Thomas à Kempis: la sfârşitul vremurilor nu te întreabă nimeni câte cărţi ai citit...

Nu mă grăbesc, prin urmare, să condamn ignoranţa oamenilor simpli, deşi mi-e greu să privesc înţelegător spre parohul care nu se simte obligat să o trateze. Mai mult decât răspunsurile celor care nu ştiu, mă îngrijorează însă răspunsurile celor care cred că ştiu sau fac supoziţii „plauzibile", după ureche, după ce aud pe la televizor sau după ce li se pare lor că sună „patriotic". Căci aici nu mai e vorba de educaţie religioasă lacunară, ci de un fals spiritual întreţinut de mai multe instituţii, între care şcoala, politica şi o anumită presă nu sunt cele mai inocente.

Cei mai mulţi dintre cei întrebaţi sunt aproape siguri că Biblia (pronunţată uneori „Blibia") a fost scrisă de un român. Atâta li s-a tot spus, pe toate canalele de comunicare, că suntem buricul pământului, că avem o relaţie specială cu Dumnezeu şi cu soarta, că „noi suntem români" şi că i-am bătut pe toţi cotropitorii, încât nu-şi mai pot închipui vreo ispravă notabilă care să nu ne fi trecut prin mână.
Şi dacă autorul Bibliei e un român, atunci musai să fie Eminescu.Că doar e ăl mai mare din toţi. Majoritatea prahovenilor din satul cu pricina cad de acord că „Blibia" e scrisă de Eminescu, la care s-ar putea adăuga unele contribuţii ale lui Alecsandri şi Ion Creangă. Iată rezultatul nătângei îndoctrinări practicate în şcolile noastre de decenii: Eminescu-voievod, Eminescu-sfânt, Eminescu şi poporul... Un poet extraordinar îngropat sistematic într-un morman incult de exaltări şi temenele. E cu siguranţă genul de „posteritate" care l-ar fi scos din minţi.
Un alt „intervievat" răspunde scurt: „Biblia a scris-o popa". „Popa din sat?" - întreabă perfid reporterul. „Aş, nici vorbă!" - sună răspunsul. „Ăsta e un hoţ". Trebuie să fie ăla din Târgovişte". „Preotul nu stă de vorbă cu noi!" - zice altul. În treacăt, apare şi ideea că „preoţii noştri nu sunt în stare să scrie aşa ceva!". Cum vedem, când e vorba de preotul local, patriotismul enoriaşilor se mai smochineşte...

Dintre toţi interlocutorii reporterului prahovean, unul singur răspunde convenabil: „Păi cine s-o scrie? Dumnezeu. Şi Fiul Lui, Iisus Hristos". Omul are o înfăţişare mai curând jalnică. Pare niţel băut şi, în mod sigur, nu face parte din „elita" locului. Apariţia lui are, tocmai de aceea, frăgezimea unei parabole. Bunul Samaritean ridicându-se deasupra leviţilor. Păcătosul mântuit şi mântuindu-i pe toţi cu smerenia lui. ''
articol de Andrei Plesu, ziarul Adevarul

Iata si filmuletul fascinant despre care e vorba:

joi, 29 septembrie 2011

Pentru fiecare intrebare exista un raspuns. Sau chiar mai multe

I: Te poti ingrasa de la anticonceptionale? Prietena mea foloseste si s-a ingrasat mult de cand le ia! R: E o abureala. Foloseste scuza aia ca sa se indoape.

I: Ce ma fac daca nu-mi incape pe penis? R: Cine, prietena?

I: Cat de adanc trebuie sa fie penisul introdus atunci cand ejaculez, pentru ca sarcina sa aiba loc? R: Pana in dreptul ficatului.

I: In cazul ruperii prezervativului ce putem face ? R: Cruce.

I: Cum se baga prezervativul? Cu tot cu oua sau fara? R: D-le Nastase, ati fost rugat sa va abtineti de la glume de genul asta.

I: De ce strange prezervativul? R: Bine ca esti tu smecher.

I: Cum conving o fata sa fac sex cu ea? R: Daca afli vreodata, dynonichus@yahoo.com

I: Daca am 12 ani, pot sa fac sex? R: Da, daca reusesti sa gasesti un popa.

I: Cum se pune un prezervativ pe obiectul muncii? R: Depinde. Daca esti strungar sau sofer de autobuz e mai dificil.

I: sunt virgina, as vrea sa-mi incep viata sexuala. Mi-e frica. Dati-mi si mie un sfat. R: Jack Daniel's Old Time, Old No. 7 Quality Tenessee Sour Mash Whiskey. But you can just ask for Jack.

I: Cum stii daca ai orgasm? R: Prietenul tau se da jos de pe tine si adoarme.

I: Daca ma masturbez penisul imi va creste? R: Da, dar dupa ce termini se micsoreaza iar.

I: Cum e prima data la fete? R: Depinde daca te duci singur sau cu prietenii.

I: Ma apara prezervativul de retard mintal? R: Deja e tardiv sa iti faci probleme.

I: Daca am penisul mai mic decat prezervativul? R: Mwahahahaha! Indeasa ceva pe langa el, macar sa nu fluture.

I: Daca continui sa fac sex de 10 ori pe zi pot avea probleme mai tarziu ? R: Asa sper. Asa ar fi drept!

Analize, chestii si multe alte asemenea socoteli AICI

sâmbătă, 24 septembrie 2011

Ce lume stramba cu dinti de fierastrau!

Toata lumea vorbeste de interlopii care au capturat-o pe Moni Columbeanu cand avea 17 ani. Se pare ca toata lumea le stie numele, ascunzisurile, filierele pe care operau. Adica aceste grupari care racolau fete minore din Bacau si le aduceau pentru prostitutie in Bucuresti, la cunoscutul hotel Bulevard, sau le vindeau ca sclave sexuale in alte tari, mai civilizate-unde era cerere, desigur, erau binecunoscute chiar si in urma cu zece ani. Din toate articolele reiese un lucru: ca Moni, minora la vremea aceea de vina! Ea e de aratat cu degetul, ea este cea in care noi toti trebuie sau ar trebui sau o facem deja-sa aruncam cu pietre. Ea e prostituata minora care a venit sa ii pacaleasca pe barbatii demni ai capitalei, cei trecuti de 50 de ani, in asemenea hal incat sa o ia de nevasta si sa ii puna la picioare un domeniu la Izvorani. Ea e de vina pentru ca exista prostitutie si trafic de carne vie in Romania. Datorita unor fete ca ea, tara noastra se face de ras.
Dar nimeni pune punctul pe rana adevarata: unde era Politia, unde erau legile tarii cand Moni -si ca ea, multe alte fete au fost pasate de la un interlop la altul. O aratam cu degetul pe fata asta si o numim prostituata, cand sistemul este de vina? Cand sistemul tolereaza interlopii si manelismele si abuzurile, noi o gasim vinovata pe inchipuita asta de Moni, cand ea e victima?
Da, stirile de senzatie din ziarele romanesti trebuie citite de jos in sus, nu de sus in jos.
Si nu secretele murdare ale surorilor Gabor incep sa iasa la iveala, ci secretele mocirloase ale Romaniei.

luni, 5 septembrie 2011

Virgilica, un baiat de baiat...

Un baiat, Virgilica se plange AICI ca romancele sunt gasculite si curve, dar uita sa spuna ca hotii, smecherii, penalii, interlopii, violatorii, criminalii violenti, politistii corupti si "baietii destepti" cu sosete de diamant gen Truica sau Columbeanu sunt de sex barbatesc. Foarte barbatesc. Cel mai barbatesc cu putinta. O curva macar are regula de baza la vedere: o vrei, o platesti, isi face treaba, te duci la nevasta(constatare cinica, evident), nu vreau sa fiu simpatica cu Virgilica. Deloc.
Daca vrei o curva, o platesti. daca nu o vrei, nu o platesti. Depinde de tine. De chefurile tale de barbat singur si cinstit.
De ce Moni e curva si Columbeanu care s-a cuplat cu o minora trece un barbat respectat, demn si viril?
De foarte multe ori am auzit discutii in Centrul Vechi. Barbati romani, lucrand la multinationale, in functii de exexutivi, isi duc partenerii straini la carciumile de acolo. Evident, intrebarea cheie este: "Nu-i asa ca sunt femei frumoase in Romania? Nu-i asa? Se lauda cu femei frumoase si ieftine, apogeul turismului.
Ba-i asa, avem femei frumoase si ieftine, iar barbatii virili din tatra noastra nu le apara deloc, ba povestesc tuturor despre acest lucru, ca si cum ar fi o atractie turistica.
Sa nu se inteleaga ca tin neconditionat cu fufele si cu prostituatele, cu curvele si cu fetele de oras. Dar mi se par cel mai mic rau din tara asta condusa de barbati. Cel mai mic rau, mai Virgilica. Tu nu te uiti in jurul tau din cand in cand? Haide, te rog, mai gandeste-te putin Virgilica...