marți, 28 iunie 2011

In dragoste si in razboi

Am scris aici, in urma cu cateva luni, ca Monica nu o va castiga pe Irina in instanta. Si iata, tocmai s-a dat sentinta. A pierdut custodia. Ea va plati 1000 lei si va avea dreptul sa o viziteze din cand in cand.
Nu ma intereseaza acest caz prea tare,  insa de azi dimineata a devenit oficial: daca sotul are mai multi bani, e mai potent si mai influent, va castiga. Deja s-a creat un precedent.
La fel se va intampla si in cazul Remus Truica-Irina Truica- Patricia Kaas. Desi sotia are dovezi ca a fost inselata, Remus Truica ii va lua copiii. Pentru ca Iri a demonstrat ca se poate si ca este relativ usor.
In dragoste, ca si in razboi: follow the money.
Inteleg ca judecatoarea i-a fost favorabila lui Irinel Columbeanu si a "netezit" prin cuvinte mestesugite, inca de la inceput, drumul acestuia, ca a omis sa ia in considerare dovezile cu fetele din jacuzzi si celelalte intamplari extrem de vesele si colorate din viata Columbeanului. A fost periat si a devenit un om matur, cumsecade, respectabil. Asa cum sunt toti fiii de securisti, evident. Monica a fost infierata: e de familie proasta, are un trecut dubios, s-a casatorit din interes.
Columbeanu e de familie buna, de securisti, are un trecut ferm, barbatesc si da, si el tot din interes s-a casatorit. Interesul de a avea langa el o fata tanara si maleabila,  cu 30 de ani mai tanara, care i-a predat un copil dupa primul an de casatorie.
Voi nu credeti ca s-a creat un precedent cu acest caz?

duminică, 26 iunie 2011

ABERATII

Băsescu: "Sunt oameni care trec pe lângă tricolor ca pe lângă un stâlp de iluminat"

DAAA, si eu sunt unul dintre ei.
La fel trec si pe langa biserici, moaste, acatiste si Posta Romana, administratii financiare, ministere, parlament, guverne(din toate tarile)
Nu am niciun fior.
Sunt o mega superficiala, tresar de exemplu cand vad pantofi Christian Louboutin. Si genti. Si cataloage de genti. Si carti. Si muzica. Si padure, mare, flori, natura. Sau citesc poemele lui Kavafis. sau ale Sylviei Plath. Sau merg la expozitii de pictura.
Ma intereseaza binele personal. La fel ca pe toti politicienii care ne conduc.

vineri, 24 iunie 2011

Regele Mihai, Basescu si demonii istoriei

Pe mine nu ma intereseaza comentariile si obrazniciile- nici ale lui  Basescu, nici ale celor care il apara pe Regele Mihai.
Conteaza adevarul istoric.
Si cred ca macar copiii nostri au dreptul sa invete o istorie a Romaniei bazata pe fapte reale, nu pe mistificari.
AICI

marți, 14 iunie 2011

Legea Coruptiei Institutionalizate

Desi nu este publicata in Monitorul Oficial, ea exista si se pare ca toata lumea o cunoaste si o respecta.
Asa au aparut si mult prea bogatii regi ai asfaltului intr-o tara care nu are drumurile asfaltate.
Un articol lung, dureros si adevarat aveti AICI

joi, 9 iunie 2011

La intoarcerea din Barcelona

Desi eu i-am adus cadouri frumoase din Barcelona, pe care le-a primit si savurat, pisica mea,  frumoasa Ciocolina,  nu m-a invrednicit nici macar cu o singura privire de la intoarcerea acasa. Nici macar una. Eu i-am facut cateva poze-marturie ca sa o vedeti si sa aflati si voi cat de bosumflata poate sa stea o mata nazuroasa cand plecati cateva zile cu treburi. La final, dupa cateva poze, a scos limba la mine, plictisita foarte:(
Oare ma mai iubeste?





Later edit: da, azi noapte, in timp ce dormeam, a venit sa ma sarute si sa ma adulmece, eu am simtit-o si am crezut ca ne-am impacat. Insa de dimineata, doamna Cioco iar se facea ca nu ma mai cunoaste...

joi, 2 iunie 2011

E_COLI

OMS: Bacteria care a invadat Europa este unică. Microbiolog român: „Nu e semn prea bun”

Epidemia bacteriană din Germania a fost declanşată de o tulpină nemaiîntîlnită până acum, spun oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Sursa contaminării rămâne în continuare incertă.

Restul poate fi citit AICI

Eu cred ca acea bacterie nici nu ar fi existat daca nu ar fi fost inventata.
Cu toate preturile, industria pharma trebuie sa creasca: medicamente, vaccinuri, bani pentru cercetare.
Sau am vazut eu prea multe filme cu boli create pentru a putea fi vindecate cu medicamente scumpe? Si ce putea urma dupa aviara, boala vacii nebune sau nu stiu ce la porci. Logic, legumele, pentru ca multi au inceput sa renunte la carne.

Si mi-am adus aminte de povestea cu apa minerala plata in care fusesera gasite urme de fecale. Autoritatile urmau sa dea numele apelor minerale gasite cu nereguli. Nu s-a mai auzuit nimic despre acest lucru, nu-i asa ?