vineri, 31 decembrie 2010

AZi am citit si mi-a placut

Romania obiectiva: un aticol de pe blogul LUI

joi, 30 decembrie 2010

miercuri, 22 decembrie 2010

21-22

Daca nu erau emisiuni la tv, articole in ziar, marturii pe diverse site-uri, am fi uitat...
Uitam prea repede, ne lamentam prea mult.
In unele momente realizez cat de jalnica e de fapt conditia umana.

marți, 21 decembrie 2010

Azi impodobesc bradul

Am inceput sa impodobesc bradul.
Initial am zis ca pentru matze, sa se bucure si sa se ascunda sub crengile lui. Apoi am pus colinde, am aprins lumanari parfumate si mi-am dat seama ca in primul rand pentru mine fac bradul mai repede, ca sa ma bucur mai mult de el si de luminile lui stralucitoare.
Am vazut ca multa lume face bradul cu mult timp inainte de Craciun, dar imediat dupa Revelion il arunca. In strainatate, unde am petrecut multe Revelioane, pe 2 ianuarie se facea
curatenie, iar  brazii erau inlaturati, chiar daca aratau inca foarte falnici si nici vorba sa se usuce.
Eu as vrea sa ii las pana trec zapezile si vin gazele prin gradini, cred ca sunt ultima care "strica" bradul.

Si anul acesta il voi lasa cat pot eu de mult.
Pentru matze, sigur ca da, in cazul in care intreaba cineva...

joi, 16 decembrie 2010

nigerienii si zapada

Langa mine locuieste o familie de nigerieni.  O familie serioasa, cu trei copii: doi baieti si o fata, toti mari, cred ca au peste 18 ani. S-au mutat in toamna si s-au facut remarcati inca din prima zi, cand au iesit in curte sa joace handbal, desculti, cu pantalonii suflecati si cu doua mingi colorate(cred ca una era de rezerva). De atunci si pana acum au fost atat de cuminti, incat am si uitat de existenta lor. Pana acum cateva minute, cand au iesit  pe usa val-vartej, gata sa se rastoarne din graba, chiuind in limba lor stranie. Bocaneau si isi tarsaiau galosii. Se bucurau pentru ca vedeau zapada pentru prima data in viata: radeau, tipau, vorbeau tare, iar radeau, miroseau si prindeau fulgii de zapada ca sa-i bage in gura si sa-i inghita..
Exact ca niste copii care ating neaua prima data.
Si eu m-am bucurat, dar din spatele geamurilor, cuminte, cu o cana de ceai.

duminică, 12 decembrie 2010

Ce face un laureat al premiului Nobel

În faţa Academiei Suedeze, Mario Vargas Llosa şi-a trecut în revistă modelele literare, s-a înclinat în faţa soţiei sale, i-a pomenit pe Cioran şi Ionesco şi şi-a reafirmat crezul liberal.
Detalii AICI


Pe mine cel mai mult si mai mult m-au impresionat cuvintele frumoase despre sotia lui.

joi, 9 decembrie 2010

previzibilul cod galben, vreme rece, lapovita si ninsori

Acum, ca de cateva minute a inceput prima ninsoare din Bucuresti pe anul acesta(impropriu spus prima, pentru ca anul acesta era si ianuarie si februareie, cand capitala era sub troiene!), presupun ca pe toate blogurile va scrie, cu litere de o schioapa, ceva referitor la marele eveniment. Despre cum ne raportam noi la prima fulguiala, cum au mers tramvaiele si senzatia primei atingeri delicatae de nea pe fata ridicata in sus a mirare.
Am ramas din copilarie cu sentimentul emotionarii in fata primei ninsori. Iar pisicile mele repeta oarecum gestul meu, in timp ce se uita la minunatele petale albe care cad din cer, cuminti si frumos asezate pe pervaz, ca la teatru.

miercuri, 8 decembrie 2010

REKLAMA PE FATA SI PE SPATE: Dulapiorul parfumat al Adelei

Da, lumea vorbeste, vorbeste  in continuare, dar eu sunt suparata si nu mai am chef sa vorbesc cu ea sau sa ma uit la televizor.

Prin urmare, am avut mai mult timp de petrecut cu mine insami si am inaugurat Dulapiorul parfumat al Adelei, proiect dulceag si cremos, cu aroma vanilata de rasfat, pe care l-am tot amanat de vreun an incoace. Si am devenit si imaginea lui, pentru ca mi-a facut Silviu Covaci poze si pentru ca asa si trebuie, ca fiecare dulapior sa aiba o oglinda si o imagine:)
Prin urmare, eu sunt imaginea dulapiorului meu parfumat!
Desi cred ca ar fi trebuit sa o pun pe pisica mea Ringhispinghi, dar ea sta mereu bosumflata la pozat:)

Sper sa va placa si sa intrati macar o data, de curiozitate.
Apoi puteti sa va intoarceti la lucruri mai serioase. Sau nu.


Later edit: o parte din banii castigati din Dulapiorul Parfumat vor fi folositi pentru a hrani matzele vesele de pe strada mea.