marți, 10 august 2010

tiganii romani

Eu cred ca peste 20 sau maxim 30 de ani, Romania va fi o tara plina de tigani.
Toti oamenii inteligenti, demni si decenti pe care ii stiu au cate un copil, maxim doi. Tiganii, care se casatoresc sa zicem la 14 ani, au cate 10 copilasi, care nu merg la scoala, dar au scoala vietii invatata rapid de la parinti, castiga de mici multi bani-cersit, cantat la metrou, mici furturi, (sau chiar mijlocii), delicvente. Merg in Franta, Italia, Spania de mici, unde detin monopolul. Nimeni nu ii poate impiedica sa se intoarca acolo, chiar daca sunt alungati si se da presedintele lor cu capul de pereti. Un cotidian din Anglia numarase la un moment dat suma la care ar putea ajunge un mic tigan cersetor. Aceasta este o suta de mii de lire. Mai mult decat pot castiga eu. Sau tu. Sau un chirurg care nu ia spaga. Sau un ginecolog cinstit, un scriitor de succes, un profesor universitar.
Unii dintre tigani se vor intoarce in tara. Este evident ca nu vor deveni peste noapte, oameni cinstiti, pentru ca nu stiu cum. Nu au de ce sa devina, peste noapte, ca noi toti, niste fraieri care platesc taxe si isi asuma responsabilitati. Ne vor fura cu aerul cel mai normal din lume, vor cere pensii, spitale, plati compensatorii, de integrare, iar UE ne va constrange sa le dam. Si le vom da. Populatia activa se va imputina, parintii nostri se vor duce treptat, intr-o lume mai buna, noi vom imbatrani.
Peste 30 de ani voi avea 67 de ani.
Oare cati tigani va trebui sa intretin din pensia mea de la stat?

in apararea pitipoancelor

Am vazut ca la mare moda este sa dai in pitipoance. Ca sunt proaste, inculte, laudaroase, ca merg la Mall sau in Dorobanti, ca vaneaza barbati cu bani de care profita si le sug sangele.
Au aparut expresii de genul: te imbraci ca o piti, te rujezi ca o piti, iti pui silicoane ca o piti, te comporti ca o piti, puti ca o piti ca te-ai dat cu prea mult parfum, maaai fataaa.. Sau mai rau, spus cu superioritate :esti o piti!.
Pe toate blogurile, pe toate site-urile, dai in ele si comentariile curg garla. Si aia e o piti! Si prietena lu ala bogat si gras, manelistu ala, tot o piti e!.
Dar fetele acestea au aparut pentru ca societatea le-a cerut. Pentru ca barbatii le cer. Pentru ca in lumea asta traim. Nu omoara pe nimeni, nu calca cu masina pe nimeni, spera sa gaseasca pe cineva care sa le intretina.
Dar nefacand nimic, e cel mai usor sa dai in ele.