luni, 31 mai 2010

greva din spitale

"Nu atat pentru salarii, cat pentru conditiile mizere" au spus medicii care fac greva. Si aici le dau dreptate. Insa conditiile mizere sunt, de cele mai multe ori, din vina administratorului spitalului. Si din nou ajungem la licitatiile masluite, la coruptie si favoritisme. Cazul Bradisteanu este cel mai bun exemplu care imi vine in minte. Acuzat ca a cumparat aparatura proasta, care sta si rugineste chiar si in acest moment, pentru ca nimeni nu stie sa lucreze cu ea.
Bradisteanu a fost achitat. Pentru ca a fost gasit nevinovat, ar putea da statul in judecata si ar si castiga impotriva acestuia, mai ales ca o va angaja pe Alice Draghici.
Cu alte cuvinte, cred ca medicii ar trebui sa faca greva impotriva administratiei, ar trebui sa demaste jaful si coruptia din propriul spital, sa aduca dovezi si sa dea in judecata proasta conducere a spitalului.
Asa poate ca am avea o sansa pentru conditii mai bune
In primul rand, trebuie rezolvat cu raul din noi si cu raul imediat, acela din jurul nostru. Apoi putem spera ca lucrurile se vor imbunatati.

joi, 27 mai 2010

daca

Daca as putea, nu as da niciun ban statului.
Nici cas, nicio asigurare de niciun fel, nici somaj, nici taxe. nimik nimik
nici taxa radio sau de tv
as vrea sa mi se dea toti banii astia inapoi si sa ii impart eu dupa cum cred de cuviinta, in functie de institutiile care aplica reforma


marți, 25 mai 2010

sefii copiilor nostri

Andrei Nastase, Ana Geoana, fata lui Videanu, baiatul lui Geoana, viitorul fiu al ginerelui lui Blaga, Raducu Mazare Jr...
Astazi sunt niste copii plini de fitze, au terase nedemolabile in Herastrau(Marie Celeste), posteaza pe Facebook in costume de baie...
Dar maine ei vor fi sefii copiilor nostri.

noi greve, nicio solutie coerenta

Jeopardy spune exact ce as fi vrut sa scriu si eu, dar am citit la el mai inainte
http://stoica.hotnews.ro/iesim-sa-ne-aparam-drepturile.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+JeopardyHN+%28Jeopardy%29

duminică, 23 mai 2010

biciclete, biciclete

Astazi, in fata sediului Orange din Piata Victoriei am vazut biciclete de inchiriat. Afara era soare, temperatura ok, as fi avut chef sa dau o tura, doua, trei. Eu nu m-am mai dat cu bicicleta din copilarie. Aveam un Pegasus albastru, il tineam in garaj, il scoteam cu mare mandrie si plina de incantare, in fiecare zi. Mi-ar placea sa imi cumpar chiar acum o bicicleta noua si sa renunt definitiv la masina. De tot. Insa mi-am dat seama ca este o utopie. As inhala praf cu nemiluita, as fi injurata si tracasata, iar pistele pentru biciclete, stim cu totii, sunt facute la misto.As cadea intr-o groapa capcana nesemnalizata si as ajunge la spital. SCenariu apocaliptic.
Poate si mai mult mi-ar placea sa imi cumpar o Vespa, comoda si eleganta, vopsita in verde sau albastru.
Pesemne ca asa as proceda, daca as trai in alt oras, intr-o alta tara.
Si poate intr-o alta viata...

miercuri, 5 mai 2010

functionarii nu mai fac greva ca nu mai au de ce

Sindicatele au anuntat azi ca nu mai intra in greva. Au primit vesti bune de la Guvern, in sfarsit. Scopul lor a fost atins. Au tras niste semnale de alarma, au blocat toata circulatia Bucurestiului in vreo doua zile, si-au aratat muschii, au speriat pe cine trebuiau sa sperie. Acum se duc linistiti pe la sedii, ministere, agentii, comitii si alte organe abilitate. Nimeni nu ii va da afara, nepotismul a triumfat, de fapt nimeni nu si-a pierdut locul de munca. Reforma statului se va face cu ei la putere, asadar nu se va face deloc.
Of, ce bine ca in sfarsit creste TVA si cota unica, si se vor scumpi toate! De-abia astept.
Si cand te gandesti ca era cat pe ce ca bietii functionari sa fie dat afara!