miercuri, 21 aprilie 2010

reforma statului,intre dorinta si putinta

L-am votat pe Basescu pentru axa Londra-Washington si pentru ca a vehiculat urgentarea reformei statului. Dar reforma statului nu se poate face fara o curatenie in sectorul bugetar. Un numar vehiculat din ce in ce mai des este de 100,000 de persoane care sunt pe un fel de waiting list. Toata lumea stie, dar nimeni nu are curajul sa inceapa o asemenea epurare. Functionarimea este un fel de stat in stat, ii dai afara si fac greve, incep miscari sociale, niciun partid nu are chef de asa ceva, mai ales intr-un an de criza. Cu cat acest moment va fi amanat mai mult,cu atat va fi mai dureros. Pana cand acest lucru nu se va intampla, PDL e un fel de PSD, partid al asistatilor social.

marți, 20 aprilie 2010

Salutul romanesc

Pentru majoritatea locuitorilor tarilor din UE, romani=tzigani. Iar tziganii, pentru ei, sunt cei care fac hotii, violuri, cersesc si sunt agresivi, omoara, fura copii si ii schilodesc, traiesc fara educatie, scoala, apa curenta, fara nicio sursa legala de venit, in corturi si inconjurati de murdarii, la marginea oraselor.
Salutul romanesc nu a fost inventat de ei. Ei doar s-au maimutarit si l-au dat la televizor. Ca nu suntem cu totii asa, nu au de unde sa stie. Poate ca nici nu ii intereseaza.
De ce se inversuneaza impotriva romanilor?
Pentru ca, repet, pentru ei, romani=tzigani(rromi)
Ce cuvant mai este si acesta, rrom, habar nu am, dar cred cred ca de la el porneste confuzia.
Nu exista nicio asemanare intre cuvantul tzigan si ungur, desi ungurii au si ei tziganii lor.
Probabil ca realizatorii si comicul vinovati de scandalul din ultimele zile din Franta, isi vor cere scuze fata de Ambasada Romaniei, fata de romanii care muncesc si traiesc legal la ei in tara. Dar nu va folosi la nimic, pentru ca prin mult-difuzatul filmuletz, salutul romanesc a ajuns mult mai cunoscut decat era inainte si intareste, inevitabil, legatura roman=tzigan.

joi, 15 aprilie 2010

uraaaaaa! gata si cu Ani

ANI(Agentia Nationala de Integritate) a suparat pe multi. Chiar si pe obraznicul de Mazare Invincibilu l-au calcat in pepeni, de multe ori l-am vazut spumegand abitir la televizor, transpirat de nervi. Inteleg ca Ani luase la puricat averile a sapte judecatori de la Curtea Constitutionala(din noua), il cerceta pe Corneliu Vadim Tudor si mai avea si peste o suta de dosare ale parlamentarilor romani. In plus, sa nu uitam dosarul marelui doctor Bradisteanu, care nu poate justifica o suma de peste patru milioane de euro, castigata in perioada cand avea un salariu amarat. Pentru cine nu stie, Bradisteanu a fost acuzat ca a masluit licitatii cu aparatura medicala. Adica a cumparat vechituri de aparate medicale la preturi uriase, iar banii i-a virat in conturile lui si a gascutei cu care lucra. Vi se pare cunoscut? Tipic romanesc, asa se fac averile la noi, acestia sunt marii oameni de afaceri. Te mai intrebi de ce sistemul medical e in colaps? Nu mai pune intrebari retorice decat daca vrei sa iei la misto ppe careva.
Prin urmare, Ani incepuse sa deranjeze pe multi. Intai a fost asaa, ca un fel de durere la un calcai, apoi durerea a inceput sa urce, surd, catre genunchi, iar acum ameninta sa treaca mai departe. Prin urmare, au trebuit luate masuri drastice. Logic, cei sapte judecatori de la Curtea Constitutionala au votat Ani ca fiind neconstitutionala si gata, au terminat-o, i-au limitat atributiile si au scapat si ei de belele. Pot dormi linistiti, Ani nu le mai poate face nimic, nu ii mai poate intreba nimeni de averi. Nu mai e mult, o sa vedeti si Voicu va iesi si el din arest. Doar a spus ca e nevionovat si ca singurul care ii vrea raul este numai Traian Basescu.
Cum spuneam, oamenii acestia care fac parte din sistem vor cadea mereu in picioare. Pentyru ca ei sunt de fapt sistemul.
In alta ordine de idei, un actor din Eu cand fluier, fluier, a fost inchis (tot ieri!)pentru ca facea parte dintr-o gasca ce spargea apartamente. Am inteles ca a fost gasit vinovat pentru ca a furat un telefon mobil si nu mai stiu ce mizilicuri, fdeci furt calificat. Sigur, e vinovat, deci trebuie sa plateasca. Risca 15 ani de inchisoare!

sunt de groaza sunt de groaza:eu sunt de groaza!

Ma uit la televizor. Nu stiu cum am nimerit pe Realitatea, unde, la Ursu si la fata aia care mie mi se pare genul de pioniera fruntasa(Oana nu mai stiu cum)se dezbate abitir subiectul noilor amenzi de circulatie. Invitati sunt Huidu si Iaru. Deci: amenda de circulatie va creste, oamenii care incalca legea vor fi retinuti de Politie, in arest, permisul se va suspenda si se va anula in cazuri declarate grave, carnagiul de pe strazile Romaniei se va opri etc etc.
Ce inteleg eu din asta? Ca spaga pe care va trebui sa o dam politailor va creste. Gata, am inteles, am schimbat canalul
Sunt de groaza sunt de groaza(eu sunt de groaza!) In sensul ca inteleg in doua minute ce se chinuie astia sa spuna de vreo doua ore.
Ce e aia strategia nationala pentru siguranta rutiera?
Sper sa fie un film bun pe HBO.

marți, 13 aprilie 2010

Uraaa! Am intrat din nou in normalitate!

Inalta Curte i-a eliberat luni seara pe Casuneanu, Costiniu si Locic. Cei trei sustin ca sunt nevinovati ca trei ghiocei:)
Sigur, acesta este primul pas catre normailtate.
Cine credea ca justitia isi va face treaba, ca a inceput sa se mai schimbe cate ceva in tara aceasta, ca cei trei crai de la rasarit vor ramane 29 de zile in arest, se insela amarnic. Oare crede cineva cu adevarat ca cei trei vor fi pedepsiti ca niste hoti ordinari care fura paine si mezeluri din Alimentara ca sa nu le moara copilasii de foame? Spaga, influenta, amenintarile au functionat subteran mai abitir ca niciodata, iar dovada incontestabila este chiar eliberarea neasteptata(haha, ce gluma buna) a celor trei. In libertate, avocatii ii vor sfatui, se vor stabili strategii viabile. Cu alte cuvinte, au scapat!
Asadar, suntem din nou in normalitate.
Cine are probleme mari de tot, sa tina minte: apelati la Voicu! Poate sa rezove tot, dar probabil ca acum, cu atata reclama, tariful lui a crescut.

miercuri, 7 aprilie 2010

coplata

Am incercat sa citesc acum 10 minute un articol din Capital, despre coplata. Cum se vor colecta aceste fonduri, unde se vor duce, cine va beneficia. Nu am inteles nimic, va jur! Asadar, am ramas la concluzia pe care o aveam inainte de a citi acest articol explicativ.
1. Platesti CAS-obligatoriu, toata viata
2. Taxa noua e de 5 ron la orice consult-obligatoriu
3. Dai plicul cu spaga doctorului, altfel ciuciu!-si mai obligatoriu, altfel primele doua nu exista si le platesti degeaba.Un doctor poate spune oricand ca nu te poate primi pentru ca are multi pacienti si nu ii poate rezolva pe toti.
Ce se schimba?
Logic, platim mai mult pentru aceleasi lucruri.

Traiasca functionarii! Traiasca Primaria! Traiasca Inspectoratul pentru Constructii

Sunt deja patru ani de cand incerc sa obtin stampilele necesare pentru a consolida un imobil in sectorul 5 al Bucurestiului. Primaria lui Marean Vanghele. Patru ani! Casa a fost construita in anii '30, este nelocuita, intre timp a fost calcata de hoti si a avut parte de o inundatie mare, pentru ca s-a spart o conducta. Se degradeaza pe zi ce trece. Daca va cadea vreun zid, ppresupun ca o sa fiu aspru amendata ca nu am consolidat-o la timp, chiar daca pentru aceasta am nevoie de aprobarile care nu mai vin. V-am spus, incerc de patru ani. Pesemne ca va fi o situatie asemanatoare cu cea care a fost mediatizata zilele acestea, cand un imobil din Mosilor s-a prabusit pe trotuar, iar proprietarul a fost amendat cu 4000 ron si a primit si el(cred ca a fost fericit)aprobarea de a demola imobilul, aprobare pe care o cersea de cativa ani la functionarii Primariei, Ministerului Culturii, directia Monumente, Inspectoratului pentru Constructii.
Eu nu vreau sa o demolez, vreau sa o consolidez si sa o pastrez exact in forma in care a fost proiectata. Ma rog de patru ani sa mi se dea aprobarile necesara. Pana acum nu am reusit.

luni, 5 aprilie 2010

sarbatorile

De Paste, sacrificam miei fragezi cu ochi umezi.
De Craciun, porci cu soriciul gustos.
Eu nu mananc nici miel, nici porc.Nu am mancat niciodata.
Sa inteleg ca nu particip la Sarbatoare cu tot sufletul?

sâmbătă, 3 aprilie 2010

basescu day

Si a fost si No Basescu Day, pe 2 aprilie.
O demonstratie pasnica, retorica, pe alocuri chiar dragutzika.
Eu nu inteleg totusi un lucru: mai sunt oameni, in tara asta, care il viseaza pe Mircea Geoana presedinte? Pe Vanghelie prim ministru, pe Catalin Voicu -ministru al internelor si pe Mona Pivniceru -teribila Mona cu buzele negre, la Justitie?
Sunt de acord cu oamenii care nu il vor pe Base.
Dar trebuie gasit alt presedinte in loc. Nu Geoana, nu Crin.
Altfel, inlocuirea aceasta de presedinte, chiar si imaginara, nu are niciun rost.