joi, 28 ianuarie 2010

micile si importantele fericiri de o zi

Astazi, intre 9 si 12 s-au luat gazele.
Cand am simtit ca se raceste aerul din incapere, am dat fuga la calorifer: era rece, ca si cum de zile intregi sau chiar de saptamani, nu ar fi functionat. Initial m-am gandit ca poate nu am platit. Apoi mi-am adus aminte ca citisem un anunt, acum o saptamana, lipit pe poarta, dar ca retinusem o alta data(care a trecut). In casa se facea din ce in ce mai frig, eu sunt racita de cateva zile, am inceput sa tremur. Am mai luat o bluza groasa, si asa infofolita am asteptat sa vina "gazele". Nu stiu cate grade sunt in mod normal la mine acasa, dar am grija sa fie placut si sa poti sta imbracat lejer.
Apoi, in timp ce asteptam sa vina gazele, mi-am adus aminte de anii mei de liceu, cand invatam la lumanare, cand puneam un reseu in priza cand venea curentul, cand ma consideram foarte norocoasa daca aveam un piept de pui la cuptor duminica. Si altele si altele... Si uite asa am fost eu fericita toata ziua. Mi-am adus aminte ce bine imi e acum, iar gazele chiar au venit la 12, cum anuntasera.

marți, 26 ianuarie 2010

gripa porcina

dupa nebunia cu vaccinarea care a urmat mortii lui toni tecuceanu(sa-i fie tarana usoara!), gripa porcina a ajuns sa tina paginile ziarelor pentru ca mai toate tarile civilizate au comandat milioane si milioane de doze. au platit sume uriase companiilor farmaceutice, ne-au speriat ca e vorba de o pandemie, iar acum stau cu zeci de milioane de doze nefolosite. nu au cui sa le vanda, evident.
ma gandesc ca poate anul viitor raspandacii isi vor face treaba mai bine si multa lume le va plati ca noi. Pe cat pariu ca virusul acesta ramane pe anul viitor? Noroc ca de data aceasta vom avea vaccinuri din timp.